Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği, 2009 yılı itibariyle başlayan ve 2011 yılında üçüncüsü gerçekleştirilen Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Sergisi’nde dereceye giren eserler Aydın’da görücüye çıktı. Vali Recep Yazıcıoğlu Sergi ve Kültür Sarayı’nda gerçekleşen sergi açılışına Aydın Valisi Kerem Al, İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit ve davetliler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Recep Tezgel’in, Fotoğraf dalındaki tek Devlet Sanatçısı unvanına sahip Ozan Sağdıç’ın, Uluslararası Savaş Fotoğrafçısı ve Belgesel Yapımcısı Coşkun Aral’ın, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Arslan Güven’in, Denizbank Kültür ve Sanat Danışması Perihan YÜCEL’in, Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlilerinden Serhat Kaymas’ın, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı Eğitim ve Yayın Çalışma Grubu Başkanı Ali Metin’in oluşturduğu jüri üyeleri zorlu bir çalışmayla tam 477 katılımcının gönderdiği 2061 fotoğraf arasında 5 ayrı kategoride ödül alan fotoğrafları seçti.

Serginin açılışını Vali Kerem Al ile birlikte yapan İl Müdürü Salih Köksal, daha sonra davetlilere sergideki eserler hakkında bilgi verdi. Köksal, “Genel, Çiftçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çalışanları, Öğrenci ve Denizbank Çalışanları başlıkları şeklinde kategorileştirilen çalışmalarda toplam 17 fotoğraf ödüle layık görüldü. Eseri ödüle layık görülen 17 yarışmacıya toplamda 15 bin TL Denizbank hediye çeki ile birlikte teşekkür belgesi verildi. Yarışmacıların gönderdiği eserler arasından seçilenler, Ulusal Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması kataloğunda yer aldı. Ödül alan fotoğraflarla birlikte toplam 149 fotoğrafa sergiler kapsamında yer verilecek. İlimizde yapılan fotoğraf sergisinde de toplam 57 eser halkımızın beğenisine sunuldu. Sergide Aydın ilimizden de iki ayrı eser yer alıyor” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png