Oda TV yazarı İklim Bayraktar'ın taciz iddiasıyla ilgili Haber Türk"te yaptığı açıklamalara Deniz Baykal"dan çok sert yanıt geldi

Baykal şunları söyledi: “Avukatım son hazırlıklarını yapıyor, Birkaç gün içinde suç duyurusunda bulunacak. Televizyonda anlattıklarının gerçeklerle ilgisi yok, yalan yanlış birçok şey anlattı. Birçok soru yanıtsız kaldı... Soruların bazılarına yanıt vermedi, bazılarını da geçiştirdi. Mesela beni evimden defalarca aradı mı aramadı mı? Evine davet etti mi? Meclisteki ilk ve tek görüşme, özel kalem müdirem ve korumam üzerinden oldu, onlar şahit. Ve o görüşmede bana önce bazı gazetecilerle ilgili öyle şeyler anlattı ki, inanılır gibi değildi. Sonra da açıkça benimle beraber olmak istediğini söyledi.

Diyor ki bana “Kafan iyi mi” demiş... Böyle birşey olabilir mi? Kıyameti kopartırım, kavga ederim ne hakla böyle bir şey söyleyebilir? Ayrıca madem ben onu taciz etmişim madem cazibesine kapılmışım, o zaman neden defalarca davetlerini reddettim? Gece gündüz defalarca arıyor. Hatta bir gece telefon açıp bana gel konuşalım dedi. Eşinin evde olmadığını söyleyerek evine çağırıyor. Telefonla aramasının sebebi ne? Kameraya kasete almak için çırpındı. Komplo peşinde koştuğu açık. Buna hiç tereddüdüm yok. Üstelik sadece benimle ilgili de değil... Kemal Kılıçdaroğlu"na da bir komplo peşinde... Bunun arkasında kimler var bilmiyorum... Tabii bir de büyük balık meselesi ne, onun açıklığa kavuşması lazım...”

Baykal"dan CHP liderine eleştiri

"Kılıçdaroğlu bana haber vermeliydi"


CHP eski lideri Deniz Baykal dün NTV"de de İklim Kaleli"nin iddialarını yanıtladı. Baykal, Kaleli"nin görüştüğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nu eleştirdi: “Ben onun yerinde olsam o kişiyi kulağından tutup çıkarırdım odadan, sonra da adı geçen kişiye haber verirdim.”

Baykal, iddialar arasında yeralan “AKP"li bir üst düzey yönetici” hakkında belgeler verileceği ve Kaleli"nin “Size büyük balığı getireceğim” sözleri konusunda da şunları söyledi:

Büyük balık iktidarın en önemli ismi

“Büyük balıktan kasıt ben değilim. Bu iktidardan herhangi bir isim de değil. İktidarın en önemli ismi olduğuna hiç şüphe yok. Asıl medyanın, siyasetin üzerine gitmesi gereken de budur.”

Vatan