Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum"dan Galatasaray derbisi öncesinde taraftara övgü dolu sözler. Antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan tecrübeli hoca, hem kendi takımı hem de Galatasaray"ın, derbi öncesi moral ve kondisyon bakımından iyi durumda olduğunu ifade ederek, “Bizim tek avantajımız, seyircimizin önünde oynayacak olmamız. Biz, evimizde her zaman çok güçlüyüz” açıklamasını yaptı. Steaua Bükreş galibiyetinin, Gaziantep yenilgisinden sonra takımın geri dönüşü adına çok önemli olduğunu vurgulayan Alman hoca, “Bükreş"te takımın geri dönüşünü görmek önemli ve sevindiriciydi.

"Alex"in yokluğu etkilemedi"
Takımın hâlâ organize olduğunu, yaşadığını göstermesi açısından iyi oldu. Steaua Bükreş maçında Alex"in olmaması takımı etkilemedi. Aksine takımın Alex"ten yoksun oynayabildiğini gösterdi. Takımla ilk idmanlarına çıkan Alex ve Güiza"ya derbide takımın ihtiyacı var. Oynayabilmeleri için önlerinde yeterince zaman bulunuyor. Semih ve Kazım"ın sakatlık sorunları olduğunu düşünürsek, Alex ile Güiza"ya ihtiyacımız olacak” dedi. Alex"in olmaması durumunda onun görevini kime vereceği sorusuna, “Ben, Alex"li bir takım planlıyorum.

"Kontrollü olmak zorundayız"
Bunu, oynayamayacak durumda olursa düşünürüz. Şu anda oynayacak diye bakıyorum” yanıtını veren Daum, sakatlıklar yüzünden zaman zaman kadroda değişiklik yaptığını belirterek, “Bu, play-station gibi değil ki, istediğim oyuncunun yerine istediğim futbolcuyu görevlendireyim. Sakatlıklar yüzünden fazla seçeneğim olmayabilir.
Galatasaray karşısında kontrollü olmaya çalışacağız. Böyle maçlarda zaten az pozisyon olur. Bunları da değerlendirmek gerek. Maçın atmosferinden etkilenmeden kontrollü olmalıyız. Maçı 11 kişi tamamlamak istiyoruz. Maç boyunca kontrollü olup, hata yapmamalı, rakibe pozisyon vermemeliyiz. Defansta çok iyi organize olmalıyız” diye konuştu./fanatik