Benim tecavüz sahnem daha iyiydi

Mimar Sinan belgeselinde Hürrem Sultan'ı oynayan Hülya Avşar, 1986'da rol aldığı 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' filminin dizi versiyonunu değerlendirdi: Beren, Fatmagül rolüne çok yakışmış, ama bizim çektiğimiz tecavüz sahnesi çok daha başarılıydı.

1986 yapımı 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' adlı sinema filmindeki tecavüz sahneleriyle o dönem olay yaratan Avşar, aynı isimle televizyona uyarlanan diziyle ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Dizide Fatmagül'ü canlandıran Beren Saat'i beğendiğini dile getiren Avşar, 'Beren role çok yakışmış. Tıpkı benim gençliğim. Dizinin ilk bölümünü heyecanla izledim. Özellikle tecavüz sahnesini merakla bekledim. O sahneyi izleyince 30 yıl önceki kendi sahnemi hatırladım. Film diziye uyarlandığı için ufak bir boşluk olmuş. Bizim zamanımızda çekilen tecavüz sahnesi çok daha başarılıydı' dedi.

VEDAT TÜRKALİ'NİN ESERİNDEN UYARLAMA

1986 yılında Süreyya Duru'nun yönettiği filmde Avşar'la başrolü Aytaç Arman oynamıştı. Ünlü yazar Vedat Türkali'nin bir film senaryosu olarak yazdığı eserin orijinal adıysa 'Umutsuz Şafaklar'.

Padişah rolü Aslantuğ'a yakışır

MİMAR Sinan'ın hayatını anlatan '8 Ülke 8 Yönetmen Sinan' isimli belgesel film için kamera karşısına geçen Hülya Avşar, Osmanlı'nın önemli kadın figürlerinden Hürrem Sultan'ı canlandırdı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ve Eminönü Hünkar Kasrı'nda çekilen belgeselde konuk oyuncu olarak boy gösteren Avşar'ın çekimleri bir günde tamamlandı. 'Bu rolle hayalimi gerçekleştirdim' diyen Avşar, Mimar Sinan'ı canlandıran Cemal Hünal'la ilgili 'Cemal yetenekli, ama bir o kadar da genç bir oyuncu' dedi. Ünlü yıldız, sevgilisi Sadettin Saran için yapılan 'Kanuni Sultan Süleyman' benzetmesi üzerine filmdeki Kanuni rolünü Mehmet Aslantuğ'a yakıştırdığını söyledi. Avşar kızı, 'Yaş, olgunluk, oyunculuk bakımından Aslantuğ bu rol için biçilmiş kaftan. Şahsi olarak da Aslantuğ'a bayılıyorum' dedi. AKŞAM