Sabah gazetesi yazarı Bülent Cankurt olayı köşesine böyle taşımış

Madonna perşembe akşamı İstanbul'u salladı ve gitti ama artçı sarsıntıları sürüyor! Madonna'nın İstanbul'dayken bir bakandan özel istekte bulunduğunu sonrasında da kapris yaptığını öğrendim ki; eminim günlerce bunu konuşacağız. Madonna'nın, U2'nun solisti Bono'ya özenip Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçmek istediğini ancak kaprisi yüzünden bunu gerçekleştiremediğini öğrendim. Biliyorsunuz 2010'da İstanbul'a konsere gelen Bono, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın girişimiyle Boğaziçi Köprüsü'nü Avrupa'dan Asya'ya doğru yürüyerek geçmişti.

BAKAN 24 SAATTE ORGANİZE ETMİŞ
Bunu bilen Madonna, 60 kişilik ekibiyle köprüde yürümek istediğini Bağış'a iletmiş. Ancak Madonna, konser günü bu isteğini iletip cuma günü de Boğaz geçişini gerçekleştirmeyi talep etmiş. Madonna'nın Boğaz'ı yürüyerek geçecek olmasının dünya basınındaki etkisini ve İstanbul'a yapacağı katkıyı düşünen Bağış, hemen İstanbul'un en üst düzey yöneticileriyle görüşüp 24 saat içinde yürüyüşü organize etmiş. Madonna'ya Asya'dan Avrupa'ya yürümesi için 'emniyet şeridi' tahsis edileceği bildirilmiş. Ancak Madonna da aynı Bono gibi Avrupa'dan Asya'ya yürümekte ısrar etmiş.

KAPRİSLERİNE BOYUN EĞMEMİŞ
Egemen Bağış da, Bono için yapılan organizasyonun 6 aylık bir ön hazırlığının bulunduğu belirtmiş ve kendisine ancak ters istikamette yürüyüşün organize edilebileceğini belirtmiş. Madonna kapris yapıp Avrupa'dan Asya'ya yürümekte ısrar etmiş. Egemen Bağış da "Cuma akşamı, hem de iş çıkış saatinde, üstelik okulların kapandığı günde Avrupa'dan Asya'ya şerit kapatıp İstanbullular'ın hayatını kabusa çeviremem" diyerek Madonna'nın kaprisine boyun eğmemiş. Madonna da çok istemesine rağmen Boğaz yürüyüşünü yapmadan İstanbul'dan ayrılmış.

Madonna'ya, Asya'dan Avrupa'ya yürümesi için ısrar edilmesinin nedeni; ekibi o yönde köprüye çıkaracak araçların park edilebileceği bir cep olması. Daha sonra Madonna ve ekibi yaya şeridinde yürüyebilecekti. Ters istikamette ise böyle bir cep olmadığı için bir şeridin kapatılması gerekiyormuş. Ancak Madonna, Avrupa-Asya yönünde bir şeridin kapatılmasını istemiş.

U2 ve solisti Bono, Eylül 2010'da köprüyü yürüyerek geçmiş; Egemen-Beyhan Bağış çifti de kendilerine eşlik etmişti.

Madonna, U2 ve solisti Bono gibi 60 kişilik ekibiyle Boğaziçi Köprüsü'nde yürümeyi çok istemiş ama kaprisi yüzünden bu isteği kursağında kalmış.