Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün geçişi sırasında İstanbul"da trafiğin kesilmesi sonucu hastaneye yetiştirmeye çalıştığı annesini kollarında kaybettiğini iddia eden Ahmet Ertaç"ın Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu"nun dünkü köşesinde yayımlanan mektubuna yanıt Twitter"dan geldi.

Ertaç"ın, 08 Ekim Cuma günü saat 18.00"de fenalaşan ve taksiyle hastaneye götürürken yolların kesilmesi nedeniyle kilitlenen trafikte saat 19.00"da annesinin kollarında can verdiğini anlattığı mektubuna Twitter"dan dün yanıt veren Cumhurbaşkanı Gül, olaydan büyük üzüntü duyduğunu, ancak yolun kendisinin geçişinden dolayı kapatılmadığını kaydetti.

Bu konuda talimatım var

Gül mesajında şunları yazdı: “Yolların benim geçişimden dolayı kapatıldığı belirtilmiş ancak bu doğru değil. 8 Ekim Cuma günü en son saat 14.30 civarı Cuma namazını Dolmabahçe Camii"nde kıldıktan sonra, sahil yolunu kullanarak Tarabya"ya döndüm. Vatandaşımıza göre olay 8 Ekim günü 18-19 saatleri arasında Levent-Zincirlikuyu civarında olmuş ki ben o saatlerde Tarabya"da ofisimdeydim. Bu vesile ile bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Hangi şehirde olursa olsun geçişlerim sırasında trafiğin aksatılmaması konusunda çok hassasım ve bu konuda çok açık talimat verdim. Talimatım; trafik akışının mümkün olduğunca yollar kapatılmadan ama asgari güvenlik tedbirleri alınarak devam ettirilmesi şeklindedir.”