Meral Okay'ın senaristliğini yaptığı ''Muhteşem Yüzyıl'' adlı dizide Kanuni Sultan Süleyman'ı canlandıran Halit Ergenç, ''Biz tabi kişisel olarak çok sevdiğimiz bir insanı kaybettik. Nur içinde yatsın. Allah rahmet eylesin'' dedi.

Herkesin, ölümünden sonra güzel şeylerle anılmak ve insanların iyi dileklerini almak istediğini söyleyen Ergenç, ''Çok sevgili ve çok sevilen bir insandı. Yaptığı son işte beraber çalışmak benim ve bütün arkadaşlarım için çok büyük bir şans oldu. Hiçbir ölüm beklenmez. Biz de beklemiyorduk. Hastalığı devam ediyordu fakat her ölüm erkendir, o da çok erken gitti'' şeklinde duygularını dile getirdi.

''Muhteşem Yüzyıl'' dizisinde ''Hürrem Sultan''ı canlandıran oyuncu Meryem Uzerli ''Şu an çok üzgünüm, konuşamayacağım'' dedi.

Aynı dizide ''Pargalı İbrahim''i canlandıran Okan Yalabık da, ''Çok üzgünüz çok, söyleyecek başka birşey yok'' diye konuştu.

Sanatçı Özcan Deniz ise ''Çok önemli, entelektüel birikimi olan, aşkı çok iyi anlatabilen, çok iyi bir yazar ve oyuncuyu kaybettik. Hepimizin ablasıydı. Kendisini unutmayacağız. Ölüm haberini alınca çok büyük bir acı hissettim'' ifadesini kullandı.

Deniz, başrolde oynadığı ''Asmalı Konak'' adlı dizinin de senaristi olan Okay'ın, birçok kişinin, özellikle de kendisi üzerinde büyük emeği bulunduğunu vurguladı.

Sanatçı Adnan Şenses, ''Dizilerin ablası, hikayelerin ablası gitti. Türkiye'nin başı sağ olsun, çok iyi bir senaristti, güzel hikayeler yaratan, hikayeleri gerçek gibi kaleme alan bir insandı'' dedi.

Sezen Aksu'nun hiçbir zaman Meral Okay'ın yanından ayrılmadığını anlatan Şenses, söz vermesine rağmen Okay'ın sağlık durumunun çok ağırlaştığı için Aksu'nun, cumartesi günkü programına gelemediğini kaydetti.

''Benim için ölmedi''


Erol Evgin ise geniş bilgi birikimi olan Meral Okay gibi, 1993'de hayatını kaybeden Yaman Okay'ın da eski bir arkadaşı olduğunu belirterek, ''Gerçekten 'Yaman bir buluşma' oldu. Nur içinde olsunlar'' şeklinde konuştu.

Oyuncu İpek Tuzcuoğlu da hastalığının son döneminde Meral Okay ile görüşemediğini ancak sık sık telefonla aradığını ifade ederek, ''Meral Okay benim için ölmemiştir. En büyük dileğim, onun gibi insanların Türkiye'de büyük imzalar atabilmesidir'' dedi.

Oyuncu İlker İnanoğlu da, Meral Okay'ı hastaneden çıkmadan bir gün önce, aynı hastanede doğum yapan yeğenini ziyaret ettikten sonra gördüğünü anlatarak, ''Ama ölüm haberini alınca yine şok olduk, çünkü beklemiyorduk. Evine gidip orada tekrar yemek falan yeriz diye konuşmuştuk, maalesef böyle bir haber geldi. Hatta bir ara 'rahatsız etmeyelim, gitmeyelim' dedik, iyi ki gitmişiz'' diye konuştu.