Zira AK Parti'nin geçen dönem iki vekil çıkardığı ilde bu kez CHP de 'varım' diyor
 
 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i baba ocağında çetin bir sınav bekliyor.
 
12 Haziran seçimleri için Batman'da 1'inci sıradan aday gösterilen Şimşek, geçen cuma Gaziantep'te katıldığı bir toplantıda duygulu bir konuşma yapmış, gözyaşlarına hakim olamamıştı.
 
Şimşek, yeni dönemde kendisinin yerine Gaziantep'ten milletvekili adayı gösterilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'le havaalanında sohbet ederken, ilginç bir detay verdi. Şimşek, halefinin 'Batman'da durumlar nasıl' sorusunu sıkıntılı bir ifadeyle 'Karışık. Gaziantep'i çok özlüyorum' şeklinde yanıtladı. 
22 Temmuz 2007 seçimlerinde dört milletvekili çıkaran Batman'da AK Parti iki, BDP de desteklediği iki bağımsız adayı Meclis'e göndermişti. 'Demokratik açılım'la ilgili çalışma yapması beklenen Kürt kökenli milletvekilleri Mehmet Emin Ekmen ve Ahmet İnal bu dönem AK Parti listelerinde yer bulmadı.
 
DENGELERİ CHP DEĞİŞTİRDİ
 
BDP ise bağımsız aday olan Bengi Yıldız ve Ayla Akat Ata'yı destekliyor. Batman'da dengeleri değiştiren sürpriz ise CHP'den geldi. Raman Aşireti'nin önde gelen isimlerinden DYP eski milletvekili Faris Özmedir'i aday gösterdi. Şimşek'in seçilmekle ilgili değil ancak AK Parti'nin vekil sayısını korumak için zorlu bir sınav vereceği belirtiliyor.
 
 
akşam