Balıkesir"de önceki akşam öğretmen Funda Akbaş ile nişanlısını öldüren öğretmen Hasan Aydın, tutuklandı. Aydın, “Bana dönmesi için onu defalarca uyardım. Funda beni tercih etse olay bu boyuta gelmezdi” dedi.

Bursa"nın Karacabey İlçesinde görevli Sosyal Bilgiler öğretmeni Hasan Aydın, eski sevgilisi olan Erdek"te görevli Fen Bilgisi öğretmeni Funda Akbaş ve nişanlısı gıda mühendisi Murat Ekici"yi, Bandırma"nın Kayacık Mahallesi"ndeki TOKİ Konutları önünde önceki gün akşam saat 19.00"da tabancayla öldürdü. Tabancasını yere atan ancak olay yerinden ayrılmayan Aydın, silah seslerini evinden duyup olay yerine gelen polis tarafından yakalandı.

"Onu çok seviyordum"

Bandırma Emniyet Müdürlüğü"nde gelen ekiplerce gözaltına alınan Hasan Aydın, meslektaşı olan Funda Akbaş ile yaklaşık 4 yıl arkadaşlık yaptığını belirterek, ifadesinde şunları söyledi: “Funda ile Diyarbakır"da köy ilköğretim okulunda sözleşmeli olarak öğretmenlik yaparken tanıştık. Birbirimizi seviyorduk. Funda"nın tayini daha sonra Karacabey”e çıktı. Ben de Müdür Yardımcısı olduğum halde tayinimi Karacabey"e istedim. Atatürk İlköğretim Okulu"nda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak görev yapmaya başladım. İlişkimiz burada da devam etti. Funda son 1.5 yıl önce benden ayrıldı ve geçen yıl tayini Erdek"e çıktı. Funda"nın nişanlandığını öğrendim. Kendisine bana dönmesi için yalvardım. Teklifimi kabul etmedi. Bu da çok zoruma gitti.”

Daha önce şikayet etmiş

Olay günü Funda öğretmeni evinin önünde beklemeye başladığını anlatan Aydın, “Nişanlısının kullandığı otomobille geldi. Konuşmak istedim bana bağırdı. Sinirlendim. Tabancamı çıkartıp rast gele ateş ederek ikisini de öldürdüm. Kendisi beni tercih etse bu sorun olmayacaktı, yaşanmayacaktı” dedi. Sorgusundan sonra adliyeye sevk edilen Aydın, tutuklandı. Bu arada Funda Akbaş"ın, kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle Hasan Aydın"ı savcılığa şikayet ettiği ve 3 bin lira para cezasına mahkum ettirdiği belirtildi.