Haziran ayında San Francisco’daki Six Flags eğlence merkezinde çalışmaya başlayan Tuba’nın pazar günü geçirdiği trafik kazası sonrasında hastaneye kaldırılmasına rağmen yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtilirken, genç Tuba’nın 1 hafta once Six Flags’ın havuzunda bir serbest atlayış öncesinde twitter’a düştüğü şu not herkesi üzüntüye boğdu:

“Düşüşüm efsane olacak. Hollywood-> San Francisco-> LA-> Vegas -> New York -> İstanbul-> Sakarya! Beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar.”

Tuba’nın cenazesinin hastaneden alınıp Sakarya’ya gönderilmesi için Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ve Los Angeles konsolosluğu devreye girerken, Tuba’nın buradaki sponsoru firma “Alliance Abroad Group”un yardımcı olduğu, genç öğrencinin ailesi adına sigorta ile beraber geri kalan işleri de halledecekleri bildirildi.

Los Angeles yakınlarında Pazar sabahı 01.30’da gerçekleşen kazada, mavi renkli Mazda Miata üzeri açık spor arabada yan koltukta oturduğu belirtilen Tuba’nın, sürücünün kontrolü kaybetmesi ile “Henry Mayo Newhall Memorial Hastanesi önünden geçerken bir ağaca çarptığı kaydedildi.

Acı haberin bayram günü ailesine ulaşması herkesi derinden üzerken geçtiğimiz hafta yine “Çalış ve Gez” vizesi ile ABD’ye iki Türk kızımız da gölde boğularak hayatlarını kaybetmişlerdi.