Burka ve peçenin yasaklanmasıyla ilgili bir yasa tasarısı hazırlayan İtalya'da tatsız bir olay yaşandı. Bir kadın, Milano'daki bir halk pazarında karşılaştığı peçeli iki kadının peçelerini yırtarak, "Beni korkutuyorsunuz" dedi.

Yeni yasama döneminin başlayacağı Eylül ayında İtalya Parlamentosu'nun gündemine gelecek olan peçe ve burka yasağıyla ilgili yasa düzenlemesi, ülkede bunlara karşı olan bazı kişileri cesaretlendirdi. İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Milano'daki Lagosta halk pazarında, 40'lı yaşlarında olan İtalyan bir kadın, nikablı (peçeli) iki kadına yaklaşarak, "Beni korkutuyorsunuz. Hem bu ülkede peçe kullanmak yasak" diyerek peçelerini yırttı.

Esnaf tartışmaya tutuşan kadınlara müdahale ederek, olayın büyümesini engelledi.

Bu olay üzerine, burka ve peçe yasağıyla ilgili tasarının mimarlarından, iktidar partisi Halkın Özgürlüğü'nden milletvekili olan Fas asıllı Souad Sbai bir açıklama yaparak, "İtalyan kadının yaptığı tamamen yanlış bir harekettir. Saldırıya uğrayan nikablı kadınların ise bir günahı yok onlar peçeyi kullanmaları için tamamen baskı altındalar. Ne olursa olsun tatsız bir olay" dedi.

Milano Belediyesi'nin danışmanlarından, Filistin-Ürdün kökenli Porto il Velo (Başörtülüyüm) kitabının yazarı Sumaya Abdel Qader ise, "Ben nikab kullanılmasından yana değilim ama kullanana da saygılıyım. Pazarda yaşananları anlamak çok güç ama bu tamamıyla kişisel bir tepkidir. Peçeyi yırtmak, bir çeşit şiddettir" diye görüşünü ortaya koydu. Ülkede 5 gün önce Anayasa Komisyonu tarafından burka ve peçeyi yasaklayan yasa düzenlemesi kabul edilmişti. Ancak düzenlemenin uygulanabilir olması için Parlamento'da yasalaşması gerekiyor.