Önümüzdeki günlerde Doğan Kitap"tan çıkacak olan "Fethullah Gülen" adlı kitap büyük tartışma yaratacak. Gazeteci-Yazar Faruk Mercan"ın kaleme aldığı kitapta Gülen'in ABD'ye gitme serüveniyle ilgili çok çarpıcı iddialar bulunuyor. İşte o şaşırtan iddialar...


Vatan'ın haberine göre, 9 yıldır ABD"de yaşayan Nur cemaati lideri Fethullah Gülen suskunluğunu bozdu. Gülen, kendisiyle ilgili bilinmeyenleri Gazeteci-yazar Faruk Mercan"a anlattı. 14 aylık bir çalışmanın sonunda ise Mercan, Gülen"in açıklamalarını "Fethullah Gülen" adlı kitapta topladı.

BAŞBAKAN'DAN TELEFON

“Gülen"in by -pass ameliyatı olması için Mayo Clinic ile temas kurulup, 22 Şubat 1999 tarihine randevu alındı. ABD"den arayan Prof. Sait Tarhan havaların çok soğuk olduğunu söyleyerek randevunun biraz ertelenmesini istedi. Yeni randevu tarihi 22 Mart 1999 olarak belirlendi. Mart ayına gelindiğinde ilginç bir şey oldu. Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi savcısı Nuh Mete Yüksel"in Gülen hakkında soruşturma açtığına dair haberler İstanbul"a ulaşmaya başladı. Gülen, bu şartlarda ABD"ye gitmeyi doğru bulmuyordu. O günlerde Gülen"in yakın bir arkadaşı, havaalanında karşılaştığı Başbakan Bülent Ecevit"e bu durumu iletti. Gülen"e telefon açan Ecevit, "Sağlığınız çok önemli. Sizinle ilgili böyle bir soruşturma olsa haberimiz olurdu. Lütfen tedavinizi aksatmayın ve ABD"ye gidin"dedi. Gülen"in ABD"ye gitmesinde Ecevit"ten gelen bu telefon en etkili sebeplerden biri oldu. 22 Mart 1999 günü İstanbul"dan Chicago kentine giden THY uçağının yolcularından biri Gülen"di.”

HELALLİK İSTEYEN ORGENERAL

Kitaptaki bir diğer çarpıcı bölüm, Gülen ve paşalar arasındaki ilişkiler... Bu paşalar arasında en ilginç isimlerden biri de 1985-87 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı yapan Orgeneral Adnan Doğu. Gülen ile Adnan Paşa İzmir"de karşılaşıyor ve akşam yemeğini birlikte yiyorlar. Adnan Paşa sofrada Gülen"den helallik istiyor: “Sizinle helalleşmeye geldim. İstihbarat görevleri yaptım. Bu görevlerim sırasında size bilmeden eziyet etmiş olabiliriz.” Gülen ise bu sözler karşısında, “Paşam, sizin bize özür borcunuz yok. Bir kusur varsa bana aittir” diyor.

Fethullah Gülen"in hayatını anlattığı ve gazeteci Faruk Mercan"ın kaleme aldığı kitapta sanat dünyasının ünlü isimleri de yer alıyor. Gülen"i ziyaret eden ünlü isimlerin orada yaşadığı diyalogları kitabın yazarı gazeteci Faruk Mercan anlattı. İşte Mercan'ın anlattıklarından bazıları:

Gülen, özür dileyen Metin Akpınar"ı inançlı buldu

1980"li yıllarda bir karikatür dergisinde Gülen"i incitici bir karikatür yayınlanmış. O karikatürde Gülen dönemin Başbakanı Turgut Özal"ın göbeğini yazan bir hoca olarak gösteriliyor. Metin Akpınar ve Zeki Alasya"da bir programlarında bu karikatürü kullanıyorlar. Akpınar Gülen"i Altünizade"de kaldığı evde ziyaret ediyor.

Rafet El Roman"la öğle yemeği yedi

Roman 10 Eylül 2007"de Atlanta"ya Türk festivaline katılmak için ABD"ye gitmiş. Festival dönüşü Pensilvanya"ya gidip Gülen ile birlikte öğlen yemeyi yiyor. Sohbet etmişler. Yemekte Gülen"in hastalığı gündeme geliyor. Orada Gülen günde 23 adet ilaç kullandığını dile getiriyor.

Mehmet Ali Erbil: “Hocam dua için geldim”

Gülen genelde evinden dışarıya çıkmıyor. Evin 200 metre altında bir gölet var. Bunca yıldır o göletin yanına sadece 3 kez gitmiştir. Birincisi 2001 yılında ECA"nın o zaman ki CEO"suyla, ikincisi akrabası Sevgi Kutlukan olmuştur. Üçüncü kez ise Mehmet Ali Erbil ile o göletin yanına gitmiştir. Erbil"in hastalıklarını konuştular. Erbil “Hocam sizden dua almaya geldim” demiştir. Gülen de onun için dua etmiştir.

Oğlu ölen Cenk Koray, Gülen"i ağlattı

Koray"In o tarihte oğlu yeni ölmüş. O görüşme sırasında birisi Cenk Koray"ın oğluna veda ettiği yazıyı okuyor. Cenk Koray ile Gülen birlikte ağlamaya başlıyorlar.

Cem Karaca ile uzun süre mektuplaştı

Cem Karaca ile karşılaşmaları Gülen"in ortaya çıktığı İstanbul"da bir iftarda gerçekleşti. Burada kucaklaştılar. Ondan sonra da telefonlaşıp mektuplaştılar.
Hürriyet