CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Siyasette kin olmaz, sevgi olur, kardeşlik olur. Kavganın olmadığı, barışın hakim olduğu bir Türkiye'yi beraber kuracağız'' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Avcılar Belediyesi'nce yaptırılan Cihangir Mahallesi Kültür Evi'nin açılışını yaptı.

Açılış öncesinde partisinin seçim otobüsünden halka seslenen Kılıçdaroğlu, yazarlar özgürce kitap yazamıyor, gazeteciler özgürce haber yapamıyorsa o ülkede demokrasiden bahsedilemeyeceğini söyledi.

Herkesin özgürce düşünebildiği ve yazabildiği bir ülke inşa edeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Demokrasi ve özgürlük istiyorsanız, kadın-erkek eşitliği istiyorsanız, herkesin haklarının savunulduğu, işsizlerin olmadığı, herkesin çalıştığı bir ülke istiyorsanız adres bellidir, adres CHP'dir'' diye konuştu.

Dini, kimliği, inancı ne olursa olsun hiç kimseyi ötekileştirmeden bir siyaset yürüttüklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Televizyonlar ne söylerse söylesin, gazeteler ne yazarsa yazsın, onların kimin kontrolünde olduğunu biliyorsunuz. Beni dinleyeceksiniz, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağzından çıkacak sözleri dinleyeceksiniz. Ne zaman olursa olsun sizlere doğruları söylemek benim boynumun borcudur. Kul hakkı yemeyeceğim. Siyaseti zenginleşme aracı olarak görmem. Göremedim de... Siyaset, topluma adanmışlıktır. Siyasette kin olmaz, sevgi olur, kardeşlik olur. Siyasetin insan sevgisi üzerine kurulması lazım. Kavganın olmadığı, barışın hakim olduğu bir Türkiye'yi beraber kuracağız.''

Konuşmasında kadınlara da seslenen Kılıçdaroğlu, ''Çocuklarınız için kavgasız bir Türkiye'yi siz kurabilirsiniz. Gelecek çocuklardır ve onların geleceği bizim geleceğimizdir. Onların çalışması, yetişmesi, gelecek güzel Türkiye kadınlarımızın ellerindedir. Siyasete el atın, şu siyaseti bir düzeltin'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra Cihangir Mahallesi Kültür Evi'ni gezdi.