Sinanpaşa Mahallesi’nde oturan ev kadını Fatoş Akgül, bir yakınını ziyaretten evine dönerken durakta otobüs beklediği sırada, 19 yaşındaki Uğur Bekirgeç ile 27 yaşındaki Ali Duran Birkiye, motosikletle yanına gelip, boynundaki toplam 2 bin 500 lira değerindeki 2 altın zinciri kaptı. Genç kadın, kaçmaya çalışan zanlılardan motosikletin arkasında oturan Ali Duran Birkiye’yi ensesinden tutup, hızla çekerek, düşürdü.
 
Gömleği yırtılan Birkiye’yi yakalayan Akgül, arkadaşının düşmesi sırasında motosikletin dengesini kaybeden Bekirgeç de uzaklaşamadan durdu ve arkadaşının yardımına koşmak istedi. Bu sırada yakındaki kavşakta bulunan trafik polislerinin müdahalesiyle 2 kapkaç zanlısı yakaladı. Anons edilen Güven Timi ekiplerine teslim edilen zanlılar gözaltına alındı.
 
Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen zanlılar için usul gereği teşhis yaptırıldı. Camlı odada zanlıları teşhis eden Fatoş Akgül, şikayetçi olup ifadesini verdikten sonra Emniyet Müdürlüğü’nden çıktı. Boynundan kopartılarak alınan altın zincirleri cebine koyan Akgül, "Durakta bekliyordum, arkamdan yaklaştıklarını fark ettim. Arkada oturan eğilip baktı, sonra da boynumdaki zinciri alıp çekti. Ben de ensesinden yakaladığım gibi arkaya doğru düşürdüm. Kapkaç yapılınca canım cok sıkıldı. Beni çok öfkelendirdiler. Öfkeden deliye döndüm" diye konuştu.
 
Hırsızlık ve uyuşturucu madde bağımlılığından poliste kaydı da bulunan zanlılar, mahkemeye sevk edildi.