Emine Erdoğan, Davos"taki “One mınute” olayı sırasında hissettiklerini Filistinli iş kadınlarına şöyle anlattı: “Peres"in 2009"daki Gazze saldırısını savunduğunu görünce neredeyse deliriyordum. Peres sürekli olarak yalan söyleyerek benim sınırlarımı zorladı. "Allahım biri bu adamı sustursun" dedim. O an eşimin öfkeyle kızardığını gördüm. O an ağlamaya başladım.”

EMİNE Erdoğan geçtiğimiz Perşembe günü Filistinli işkadınlarını Ankara"daki Başbakanlık resmi konutunda ağırlarken Türk medyasına yansımayan bir detay önce Filistin medyasında daha sonra da İsrail"de manşetlere çıktı. Emine Erdoğan, Filistinli iş kadınlarına hitaben yaptığı konuşmada Erdoğan"ın Davos"ta İsrail lideri Şimon Peres"e çıkışması sırasında hissettiklerini şöyle aktardı: Davos"ta yaşananlar önceden planlı bir şey değildi. Bu Peres"in yalanları sonucu gelişen bir olaydı. Aslında ben siyasi meselelerde geri durmayı tercih ediyorum ama Peres"in 2009"daki Gazze saldırısını savunduğunu görünce neredeyse deliriyordum. Peres sürekli olarak yalan söyleyerek benim sınırlarımı zorladı. Bütün dünyanın gözü önünde İsrailliler nasıl böyle yalan söyleyebiliyor diye düşündüm.


"Allah"ım biri bu adamı sustursun"

Kendi kendime “Allahım biri bu adamı sustursun” dedim ve aynı saniyelerde eşimin de öfkeyle kızardığını ve patlayacak hale geldiğini gördüm. O an ağlamaya başladım. Yanımdakiler bana neden ağladığımı sordukları zaman, “Çünkü Peres bir yalancı” diye yanıt verdim. Ağlamaktan kendimi tutamıyordum. Olaydan sonra Erdoğan"a ulaşmaya çalıştım. Daha önce hep barış için pozisyonumuzu korurduk. Sabrımızın sınırına ulaştık, çünkü Peres yalan söyledi.”


"Filistin sonsuza dek varolacak"

Filistinli iş kadınlarını İsrail"in işgaline karşı gösterdikleri çabalardan ötürü kutlayan Emine Erdoğan konuşmasını Filistinli şair Mahmud Derviş"in dizeleriyle bitirdi: Bir Filistin vardı, bir Filistin yine var, bir Filistin sonsuza dek var olacak. .

Vatan