SİİRT’te ilköğretim öğrencisi 4 kız öğrenciye tecavüz davasının baş sanığı, kızların gittiği okulun müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu, dün ilk kez Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.

En az 45 yıl hapis
Kuzu, her bir kıza ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan 15’er yıl ceza istemiyle yargılanıyor. Kuzu’nun en az 45 yıl ceza alacağı tahmin ediliyor. Kuzu ve diğer sanıkların duruşması, 15 Şubat’a ertelendi. 38 sanıklı davanın dünkü oturumunda, yaşlarının küçüklüğü nedeniyle tutuksuz yargılanan 28 sanığın duruşması da ayrı yapıldı.
İktidara gerek yok
Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Kuzu, “Ben kalp ve bel fıtığı hastasıyım. Cinsel iktidarsızlığım var. Bu halimin Adli Tıp tarafından tespitini istiyorum” dedi. Mağdure avukatları Servet Danış, Rıdvan Özer bu talebe itiraz ederek “Cinsel istismar için cinsel iktidar sahibi olmaya gerek yoktur. Dosyayı uzatmaya yönelik bir taleptir” dediler. Hâkim, itirazı kabul ederek Kuzu’nun talebini reddetti. Öğrencisi olan dört kız çocuğu hakkında “Onların hafifmeşrep olduklarını, orada burada gezdiklerini duyuyordum. Aileleri fakirdi, ben de sorumlusu olduğum Okul Aile Birliği’nin yardım etmesini engellediğim için bana hepsinin düşmanlığı var. O yüzden bana komplo kurmuş olabilirler” dedi.
Hâkim tersledi
Hâkim “Herkes mi sana komplo kurdu? Öğretmenler de senin hakkında tecavüz iddiasında bulunuyorlar” dedi. Kuzu, “Evet, öğretmenler de öğrenciler de bana iftira atıyor, komplo kuruyor” diye yanıtladı. 15 Şubat’a ertelenen duruşmada okul öğretmenleri ve öğrencilerinden dört kişi ifade verecek.

Bakan, bağımsız avukat gönderdi

TECAVÜZE uğrayan dört kızın duruşmasında Türkiye’de bir ilk yaşandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in özel talimatıyla herhangi bir devlet kurumunda avukatlık yapmayan, tamamen bağımsız, serbest bir avukat, kızların müdahil avukatı olarak bakanlık adına duruşmaya katıldı. Bakanlığın gönderdiği Adana Barosu’ndan Avukat Mesut Yıldız, “Bu uygulama, bir ilk. Sayın Bakan Fatma Şahin istedi. Bundan sonraki tüm duruşmalara geleceğim. Sonuç alırsak, bu tür davaların hepsine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı mağdureler için bağımsız müdahil avukat gönderecek” dedi. 

Hürriyet