VAN depreminde enkaz altından 64 saat sonra yaralı kurtulan, ancak aynı enkazda kendisi gibi öğretmen olan 2,5 yıllık eşi Ahmet Erdem’i kaybeden Sevdiye Erdem’in acısı dinmiyor. Sevdiye öğretmen, enkaz altında 3 saat konuşarak destek olup moral vermeye çalıştığı eşinin, “Sevdiye öleceğimi biliyorum. Hakkını helal et” son sözlerini ise unutamıyor.
Denizli’de Melek- Osman Erdem çiftinin 26 yaşındaki oğlu Ahmet Erdem, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni bitirdikten sonra vatani görevini yapmak üzere asteğmen olarak Mardin’e gitti. Mardin’deki bir okulda bilgisayar öğretmeni olarak askerliğini tamamlayan Erdem, döndükten sonra Muğla’daki bir ilköğretim okulunda göreve başladı.
Van’a tayini kendi istedi
Bu sırada üniversiteden arkadaşı olan ve Van’da öğretmenlik yapan 25 yaşındaki Sevdiye Acıhan ile hayatını birleştiren Ahmet Erdem, eş durumundan tayinini Van’a istedi. Van’ın Erciş ilçe, Kocapınar köyündeki 50’nci Yıl İlköğretim Okulu’nda 2.5 yıldır bilgisayar öğretmenliği yapan Ahmet ve Sevdiye Erdem’in mutluluğu, Van depremine kadar sürdü. Depremin olduğu pazar günü, Van Yolu Caddesi’ndeki Emre Apartmanı’nın 3’üncü katındaki evlerinde geç kahvaltı yapan öğretmen çiftten Sevdiye Erdem, çayını alıp salona geçti. Eşi de çayını alıp salona geçecekken deprem oldu. Sevdiye öğretmen üzerine düşen enkazın altında kendisine korunaklı bir yaşam alanı yaratırken, Ahmet Erdem o kadar şanslı değildi.
‘Kurtulacağız, az kaldı’
Beton kirişlerin altında kalan ve ağır yaralanan Ahmet Erdem’i göremeyen, fakat sesini duyan Sevdiye öğretmen, 3 saat süresince eşiyle konuşup, ona destek olmaya çalıştı. Enkazın arasında hava almak için kendisine bir boşluk yaratan Sevdiye Erdem, depremin ardından 3 saat sonra eşinin son sözlerini olan, “Sevdiye öleceğimi biliyorum. Hakkını helal et” sözlerini ve getirdiği tekbiri duydu. Bunun üzerine eşine, “Sakın öyle bir şey düşünme. İkimiz de kurtulacağız, az kaldı” diyerek destek olmayı sürdüren Sevdiye öğretmen, ancak defalarca seslendiği Ahmet Erdem’den yanıt alamadı.
Hayat arkadaşını kaybettiğini anlayan ve saatler geçmesine rağmen enkaz altında çıkamayan Sevdiye Erdem’e umut ışığı 64 saat sonra doğdu. Arama kurtarma ekiplerinin Emre Apartmanı’nın enkazında çalışma yapmaya başlamasıyla sesini duyuran Sevdiye öğretmen, ekiplerin yardımıyla şans eseri enkazdan hafif yaralı çıkartılırken, Ahmet Erdem’in ise cesedine ulaşıldı.