Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in suikaste uğramasının üzerinden 4 yıldan fazla bir süre geçti ve bugün yeni bir duruşma daha vardı. Suikastin tetikçisi Ogün Samast'ın suç tarihinde 17 yaşında olduğu gerekçesiyle davadan dosyası ayrıldı ve Samast bugün ikinci kez çocuk mahkemesine çıktı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmada 4 ayrı tanık dinlendi. Tanıklardan biri, olay yerine yakın bir sokakta üç kişiyi arkalarından gördüğünü ve üç kişiden birinin üzerindeki kıyafetlerin Ogün Samast'ın kıyafetlerine benzediğini söyledi.

'MANŞETİ ATANLAR ŞİMDİ NEREDE?'
Ogün Samast mahkemeye gönderdiği mektubu okudu.

Samast’ın mektubunda şu ifadeler yer aldı:

“Ben suçlu değilim, suçlu Hrant Dink’i vatan haini olarak gösteren manşetlerdir. Ben gözümdeki çöpü çıkardım şimdi bu manşetleri atanlar düşünsün. Beni bu sürece getirenler şimdi nerede? Ben Agos’u bile bilmezdim.”

'18 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR'
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'in de aralarında bulunduğu 20 kişinin yargılandığı suikast davasının 25 Ekim 2010'daki duruşmasında, Ogün Samast'ın dosyası ayrılmış ve çocuk mahkemesine gönderilmişti.

Davanın iddianamesinde Samast'ın yaşının 18'den küçük olduğu da dikkate alınarak 18 yıl ile 24 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. İddianamede, sanığın 'terör örgütüne üye olma' ve 'ruhsatsız silah taşıma' suçlamalarıyla da 8,5 yıl ile 18 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.