Hindistan'da çiftçi bir babanın oğlu yakalandığı genetik hastalık olan nörofibromatozis yüzünden köy halkı ona fil adam demeye başladı.
 
Yüzünde oluşan ve zamanla sarkan ur yüzünden kimseyle evlenemeyen Lalit'in tek hayali ise yüzünde oluşan tümörden kurtulmak ve sevdiği kızla dünya evine girmek.
 
Maddi durum yetersizliği yüzünden ameliyat olamadığını söyleyen 26 yaşındaki Ram, doktorların kendisine yardım etmesi için çağrıda bulunuyor.
 
En iyi arkadaşının ise bir boğa olduğunu söyleyen Ram, evlenmek istediği kızların ailelerinin kendisini hep geri çevirdiğini dile getiriyor. Kız istemeye gittiklerinde yada haber gönderdiklerini her seferinde üzücü bir şekilde geri çevrildiğini sözlerine ekleyen şansız genç sözlerine şöyle devam ediyor; "Aileler bana sanki bir yaratıkmışım gibi davranıyor. Beni hiç dinlemiyorlar ve söyledikleri ilk şey 'Bu nasıl bir çocuktur? Biz kızımızın onunla evlenmesine izin vermeyiz' şeklinde konuşuyorlar."
 
 
Tümörlerinden kurtulmasının tek çaresinin ameliyat olduğunu söyleyen doktorlar, "Tedavi edilemez bir duruma gelmiş. Edilse bile çok fazla yan etkisi olur. Ameliyatı gerçekleştirmek için birden fazla cerrahi doktorun ameliyatta bulunması gerekir" açıklamasında bulundu.
 
Bir an önce ameliyat olması gerektiğini söyleyen uzmanlar eğer operasyon için gecikmeye devam ederse kör olma ihtimalinin yüksek olduğunu beliritiyor.
 
NÖROFİBROMATOZİS
 
Nörofibromatozisler (NF), sinir sisteminin çeşitli kısımlarında veya vücudun herhangi bir yerinde tümör gelişmesine zemin hazırlayabilen ve bunun yanı sıra kemik ve cilt gibi dokuları da etkileyebilen kalıtsal hastalıklardır.
 
 
 
(Gazeteport)