Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Türkiye ekonomisine ilişkin yaptığı değerlendirmede, 'Bugün içinde bulunduğumuz noktada belirsizliğin ve risklerin arttığı bir noktadayız. Moralimizi bozmayalım. Ancak ihtiyatı elden bırakmayalım.' dedi.

Yılmaz, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu'nun(TÜGİK) Platin Dergisi işbirliği ile düzenlediği Girişimci Anadolu Yarışması'nın ödül törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada Yılmaz, genel ekonomik görünüm ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Durmuş Yılmaz, şöyle konuştu: 'Bugün içinde bulunduğumuz noktada belirsizliğin ve risklerin arttığı bir noktadayız. Böyle bir zaman diliminin içinden geçiyoruz. Artan risklere ve belirsizliklere karşı bence moralimizi bozmanın hiçbir alemi yok. Moralimizi bozmayalım. Sıkıntılarımızın olduğunu biliyoruz. Ancak bize düşen görev bu risklerin arttığı, belirsizliklerin arttığı bu ortamdan, orta ve uzun vadede ekonomimizin büyüme potansiyeline zarar vermeden bugünkü geldiğimiz noktada kazanımlarımızı nasıl devam ettirebileceğimizin cevabını arayarak, yolumuza devam etmek.'

İleriye umutla bakılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, bunu yaparken de ihtiyatı elden bırakmamak gerektiğini, çünkü geçmişe oranla belirsizlikler ve risklerin arttığını kaydetti.

Star