Tıpkı yüzdeki gamzeler gibi beldeki gamzeler de herkeste görülmez. Peki görüldükleri insanların görülmeyenlerden ne farkı var?

Öncelikle şunu söyleyelim: Beldeki gamzelere, kadınlarda olduğu zaman Venüs gamzesi, erkeklerde olduğu zaman ise Apollo gamzesi olarak adlandırılıyor. (Tahmin edebileceğiniz gibi Venüs ve Apollo derken Roma mitolojisindeki aşk tanrıçası ile ışık veGüneş tanrısından bahsediyoruz.)

Aslında bir tendon anormalliği olan bel gamzelerinin vücudumuzda var olup olmayacağı tamamen genlerimiz tarafından belirleniyor.


Son dönemde beldeki gamzeye piercing taktırmak da moda oldu...

Ancak yağ oranı yüksek bünyelerde, tendonların üstü yağla kaplanmış olduğu için genetik olarak gamze varsa bile görünmeyebiliyor.

Dolayısıyla belde gözle görülür bir gamze olmasının, söz konusu kişinin sağlıklı, fit bir vücuda sahip olduğunun göstergesi olduğu söylenebilir.

Dahası uzmanlar beldeki gamzelerin, sağlıklı bir kan dolaşımının işareti olduğunu ifade ediyor. Leğen kemikleri çevresinde kan dolaşımı iyi olan kişilerin ise cinsel ilişki sırasında orgazma daha kolay ulaşabildiği bilinen bir gerçek.

Özetle, beldeki gamzelerin mutlu bir cinsel hayatın işareti olduğunu söylemek mümkün. Şanslı gamzeliler sizi!