Vanessa Eberhart, 12 Eylül 2011 tarihinde beli kırılmış olarak geldiği Bodrum Devlet Hastanesine bu kez çifte mutlulukla geldi. Vanessa Eberhart'ın ziyaretine rahatsızlığı sırasında tanıştığı ve sevgili olup evlenmeye karar verdiği Türk genci de eşlik etti. Vanessa Eberhat ameliyat öncesi iki gün yoğun bakımda kalmış ve daha sonra 15 gün servislerde tedavi görmüştü. Tedavi gördüğü esnada kaldığı otel müdürünün ilgisiyle karşılaşan Fransız hemşire, aşık olduğu gençle evlenmeye karar verdi.

27 yaşındaki Vanessa Eberhart, yüksekten atlarken yaşadığı travma sonrası felç kalma riski karşısında Bodrum Devlet Hastanesi’nde gördüğü ilgi nedeniyle ameliyatını da Devlet Hastanesinde olmuştu. Beyin Cerrahı Ender Tabur tarafından gerçekleştirilen ameliyat sonrası ayağa kalkıp ülkesine dönen Fransız hemşire, bu arada hastalığı sırasında kendisine yakın ilgi gösteren, yardımcı olan otelin müdürü Önder Önen (33) ile başlayan arkadaşlığı sonunda sevgili oldu. Arkadaşlıklarının evlilik yolunda ilerlediğini söyleyen iki genç, Bodrum Devlet Hastanesine birlikte gelerek Başhekim Dr. Oğuz Şahin’e bir buket çiçek ve Başhekim yardımcısı Dendist Melike Ateş ‘e de fransız şekeri hediye ettiler. Mutlu çift, yaz sezonu sonunda evlenmeyi planladıklarını bildirdi.
Gazetecilerin sorularına cevap veren Fransız Hemşire Vanessa Eberhart, kazayla birlikte aşkı bulduğunu belirterek şöyle konuştu: “Fransa’da özel bir hastanede hemşirelik yapıyorum. 12 eylülde çıktığım tekne turunda bir kayalıktan atladım belim kırıldı. Bodrum Devlet Hastanesine kaldırıldım, iki gün yoğum bakımda yattım. Doktor Ender Tabur tarafından ameliyat edildim. Hayatta en çok korktuğum felç kalmaktı. Ne mutlu ki hiçbir kaybım olmadan karşınızdayım. Burada bana karşı gösterilen ilgiden çok etkilendim. Beni iyileştirdikleri için tekrar hastaneye geldim."

Türk sevgilisi Önder Önen ise şunları söyledi: “kendileri otelimizin misafiriydi. Bu kazadan dolayı hiçbir şekilde yalnız bırakmadık, 3 hafta boyunca ilgilendik. Kışın beni Fransa'ya davet etti ve kendi evlerinde kaldım. Bu süreç içerisinde birbirimize aşık olduk. Şimdi ise evlilik kararı aldık. Şubat ayında evlenmeyi düşünüyoruz.”

Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Oğuz Şahin de Venessa'yı çok sağlıklı gördüğünü belirterek “çok ciddi bir operasyon geçirdi. 20 günlük bir tedavi süreci geçirdikten sonra Fransa’ya ülkesine göndermiştik. Şu an çok sağlıklı bir şekilde karşımızda bunun için çok mutluyuz” dedi.

(İHA)