Ziyarette konuşan Ulusal TV kanalı EPT TV"de görevli Dimitris Kritikos “30 yıla yakındır Didim"i ziyaret ediyorum. İlk zamanlar babamla gelirdim, şimdi ise arkadaşlarımızla ziyaret ettik. Bu ziyarette Dedemin evini yeniden gördüm. Biz her yıl Didim"e geliyoruz. Bu ziyaretlerde Türk-Yunan dostluk evini de ziyaret ediyoruz” dedi.
Kritikos, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu ziyaretler karşılıklın olmalı, Buradan da gelenler oluyor tabii ki, Buradaki arkadaşlarımı ben kardeşi gibi görüyorum. Bu ziyaretler birbirimizi daha iyi anlamamızı sağlayacak. 2010 Mart ayında karşılıklı ziyaretler yapmayı planlıyoruz. Bu ziyaretleri gençler yapacak”
Yeni Kavala Kültür Derneği Başkanı Georgo Kritikos ise, önümüzdeki yıl yapacakları ziyarette folklor ekibi getirmeyi planladıklarını söyleyerek, “Bu karşılıklı ziyaretlerde dostluklarımız pekiştirmeliyiz. Bu gidiş gelişlerimizde ger iki yer açısından önemli. İleri de hem Didim yani Yoran"da hem de Kavala"ya bağlı Yoranda kentinde he iki yeri de içinde yer alacağı bir belgesel yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Didim Türk-Yunan Dostluk evi Yetkilisi Mustafa Şentürk ise yapılan ziyaretten dolayı memnun olduklarını kaydederek, “Her yıl Yunanlı dostlarımızı ağırlamaktan mutluyuz. Bu ziyaretler dostlukların pekiştirilmesine güç katacak” şeklinde konuştu.