BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Wikileaks internet sitesinde yayımlanan belgelerde AKP hakkında bilmedikleri bir şey olmadığını belirterek "Bilgiler, belgeler bizi şok etmedi. Türkiye ortada, asıl Amerika nedir onu anlatsınlar istiyoruz" dedi.

Demirtaş, BDP grup toplantısının çıkışında gazetecilerin Wikileaks internet sitesinde yer alan belgelerle ilgili sorularını yanıtladı. Şu ana kadar yayımlanan belgeler içerisinde bilmedikleri bir şey olmadığını kaydeden Demirtaş şöyle konuştu:

"Bize sorsalardı biz zaten AKP"yi böyle anlatırdık kendilerine. AKP böyle bir parti. AKP"li yetkililerle ilgili bilgiler, belgeler bizi şok etmedi doğrusu. Kimse Türkiye"yi bizden daha iyi bize anlatamaz. Biz biliyoruz Türkiye"yi. Ama Amerika nedir biz, onu anlatsınlar istiyoruz. Türkiye ortada. Bize gösterilmek istenen fotoğrafın dışında ne var onu anlamak istiyoruz. Deniyor ki diplomasinin 11 Eylül"ü. Asıl 11 Eylül saldırıları içinde Amerika"nın parmağı var demişlerdi. Bunda ne kadar Amerika"nın parmağı var, doğrusu onun da sorulması gerektiğini düşünüyorum. Yani bu birilerinin gerçekten hırsızlık yaparak, üstün bir yetenekle ele geçirdiği belgeler, Amerika"yı sıkıştırma operasyonu mu yoksa Amerika"nın kendi safralarını atarak, diplomaside yeni tarz geliştirme, enstrüman geliştirme yöntemi mi? Onu sormak, tartışmak, incelemek gerekiyor."

"GÖSTERİLMEK İSTENENE DEĞİL SAKLANMAK İSTENENE BAKMAK LAZIM"

Bu tür belgelerin ortaya çıkmasının önemli olduğunu ancak yayımlanan belgeler içerisinde şu ana kadar Amerika"nın işlediği suçlarla ilgili tek bir bilgi edinilemediğini de söyleyen Demirtaş, Başbakan Erdoğan ve çevresiyle ilgili belgelerde yer alan iddialar konusunda ise "Başbakan"ın etrafı, çevresi, zenginliğiyle ilgili, bilinmeyenler şeyler değil. Zaten Başbakan zengindir. Dolar milyoneridir. Çevresi öyledir, gemicikleri vardır. Milletvekillerinin, bakanların bir kısmı böyledir. Dine yaklaşımı, dış politikaya yaklaşımı bellidir. Bütün bunlar bizim için yeni değildir. Bu belgeler açıklandıkça hükümetin açıklamak zorunda olduğu şeyler de, açıklamaktan kaçamayacağı şeyler vardır. Bunu da bilmek, izlemek gerekir" diye konuştu. Demirtaş, belgeleri Amerika"nın bilinçli sızdırma ihtimalinin olup olmadığına yönelik bir soruya ise "Bu gibi durumlarda, şunun dikkat edilmesi gereken en önemli husus olduğunu düşünürüm; Bize gösterilmek istenene değil bizden saklanmak istenene bakmak lazım. Asıl mesele orada gizlidir" karşılığını verdi.