Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yargıyı bu kez de, Ankara'da mahkemenin iptal ettiği ulaşım zammı kararı üzerinden eleştirdi, "Belediyeyi gelsin Danıştay yönetsin" dedi.

Ankara'da sağlık tesislerinin toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Danıştay kararı verirken millet adına diyor, ama millete hesap vermiyor" dedi.

Salondaki bir vatandaşın, SSK'lılara yönelik uygulamalardan şikayet ederek "Kunta Kinte" benzetmesi yapması üzerine Erdoğan, "Yani bu ülkenin gerçekten Kunta Kinteleri vardı. Ben de SSK'lıydım, aynı şekilde ben de senin gibi Kunta Kinte'ydim. Sabahın 5'inde, 6'sında gideceksin, hastanede kuyruğa gireceksin, muayene olabilirsen öp başına koy. Ama bir de muayene olduğun zaman hemen bir kart sıkıştırıyorlar kapıda, diyorlar ki 'böyle böyle muayenehaneye gelirsen orada daha rahat olur bu iş. Bunları hep birlikte yaşadık mı? Yaşadık" dedi.

Şimdi, bunları yaşatanların, kendilerine farlı farklı gösteriler yaptıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "(Biz bu yola, halk içinde muteber devlet yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi) diyerek çıktık. Devlet feda olur, feda edilir ama vatandaşımızın sağlığı feda edilemez. Elimizden geleni yapacağız, arda koymayacağız. Fakat tüm dört dörtlük bu iş başarıldı mı? Hayır. Dört dörtlük başarılmadı. Çünkü sorun insan. Ama inşallah başaracağız bu işi" diye konuştu. -vatan