Aydın Belediyesi'nin kasım ayı meclis toplantısı geçtiğimiz günlerde başladı. Toplantı gündeminde konuşulanlar ve tartışmalar, toplantı sonrasında da kafalarda pekçok soruyu gündeme taşırken, asıl önemlisi Aydın Belediyesi'nin hesaplarına el konulduğu iddiası oldu.
Toplantıda, 15 Maddelik gündemi görüşmek üzere toplanan Aydın Belediye Meclisi'nde belediye aleyhine açılacak olası haciz davalarına karşı alınmak istenen karar çoğunluğun oylarıyla reddedildi.
Meclis içinde yaşanan tartışmalar üzerine gündem maddesi oylamaya geçilmeden önce AK Parti gurubu oturuma 10 dakika ara verilmesini istedi. Daha sonra yapılan oylamada Aydın Belediyesi'nin bankalardaki parasının 'ammeye tahsisli' para olduğu ve haczedilmemsi için alınmak istenen karar Başkan Ortekin'in çift sayılan oyuna rağmen oy çokluğu ile reddedildi.
Bu arada Belediye'nin Çöp Deponi Alanı Projesi'ni gerçekleştiren firmaya olan borç nedeniyle ilgili firmanın ve SSK primleri nedeniyle de Sosyal Güvenlik kuruluşunun belediyeye haciz girişiminde olduğu öğrenildi.