Birkaç meclis üyesinin kişisel hesap ve beklentileriyle kamuoyunu yanlış yönlendirme çabası içinde olduğuna dikkati çeken Başkan Altungün, “ Bu birkaç meclis üyesinin amacı denetleme yapmak değil, kişisel hesap ve beklentilerine malzeme üretmektir. Zira kimsenin denetlemeden falan kaçtığı yok. Kuşadası Belediyesi yılın 12 ayı denetlenmektedir. Sadece 2011 yılında asılsız iftiralar nedeniyle belediyemize 70 müfettiş gelmiş ve inceleme yapmıştır “ dedi.
Kendisinin sağlık sorunları nedeniyle katılamağı 5 Ocak tarihli belediye meclis toplantısında denetleme komisyonuyla ilgili usule aykırı 3 kere seçim yapıldığını ve üye sayısının da yine usule aykırı olarak 3’den 5’e çıkarıldığını vurgulayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “ Benim katılamadığım ilk toplantıda denetleme komisyonu seçimleri yasalara aykırı şekilde 3 kere yapılmış ve üye sayısı da yine yasalara aykırı şekilde 3’den 5’e çıkarılmıştır. Meclis tutanakları ve video kayıtlarında yaptığım incelemede usule aykırılığı tespit ettim. Ayrıca, uzmanların da görüşlerini alarak, yasal yetkimi kullandım ve bu usulsüz kararı 5 gün içerisinde meclise iade ettim. İlgili kanunun 23. maddesi meclis kararlarının kesinleşmesi konusunu çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu maddede, (Belediye Başkanı, hukuka aykırı gördüğü meclis kararlarını, gerekçesini de belirterek yeniden görüşülmek üzere beş gün içinde meclise iade edebilir) deniyor. Yaptığım incelemede 5 Ocak tarihli meclis toplantısında hukuka aykırı şekilde 3 kere tekrarlanan denetleme komisyoni seçimlerinde usul yönünde hataları belirledim. Bu hatalar açık ve net şekilde ortadadır. Belediye Başkanı olarak bana yasaların verdiği yetkiyi kullanarak, hukuksuz bir şekilde alınan kararı yeniden meclise iade ettim. Meclis olağanüstü toplanarak, benim iade ettiğim maddenin gündeme alınıp, alınmamasını oyladı ve 18 kabul oyuyla yasal olarak yaptığım bu itiraz meclis tarafından kabul edildi. Meclis toplantısında bu konuya şimdi itiraz eden meclis üyelerinin kendileri bile bir önceki oylamada yapılan usul hatalarını dile getirmiştir ve bunlar meclis kayıtlarında yer almıştır. Böyle bir ortamda kişilere yönelik itirazlar olduğunu gündeme getirmek, buradan hareketle gündem yaratmaya çalışmak ve mağdur edebiyatı içine girmek, çok ucuz bir siyasi rant hesabıdır ve doğal olarak da siyasi etiğe uymamaktadır. Aynı olağanüstü toplantıda sadece denetleme komisyonu üye seçimi değil, Kuşadası için hayati önem taşıyan Kuştur bölgesinin koruma amaçlı imar planı da gündeme gelmiş ve görüşülmüştür. Buna rağmen, ısrarla sadece denetleme komisyonu seçimlerini öne çıkarma gayreti asıl niyeti açıklığıyla ortaya koymaktadır. Kendilerini hukukçu olan meclis üyelerinin hukuk kurallarını hiçe sayarak, kişisel ihtiraslarıyla çamur atmaya kalkmasını anlamak mümkün değildir “ dedi.
Birkaç meclis üyesi tarafından yapılan basın açıklamasının da gerçekleri yansıtmadığını vurgulayan Başkan Altungün, “ Bu açıklamada iddia edildiği gibi denetleme komisyonu üyeleri tarafımdan değil, 13 CHP’li meclis üyesi tarafından imzalanıp, meclise önerilmiştir. Bu önergede benim ismim veya imzam söz konusu değildir. Bu önerge Ömer Günel ve Faruk Konuk hariç tüm CHP’li meclis üyelerinin imzasını taşımaktadır. Ömer Günel ve Faruk Konuk grup toplantısına katılmaktan imtina etmiş, parti içi disipline aykırı harekette bulunmuştur. Grup arkadaşlarının iradesini hiçe sayan Ömer Günel ve Faruk Konuk isimli meclis üyelerinin kimlere ve hangi amaca hizmet ettikleri son derece aşikardır. Sadece 5 Ocak’taki meclis toplantısında kendilerini kimlerin denetleme komisyonu üyesi olarak önerdiğine bakmak bile bu çarpık ilişkiyi gözler önüne sermeye yetecektir. Bu toplantıda CHP’li grup arkadaşlarının iradesine saygı göstermeyenler, muhalefet meclis üyeleri Behçet Alp ve Faik Alp tarafından önerilmiş ve kendileri de birer CHP’li olduklarını unutup, bu öneriyi verenlerle birlikte hareket etmiştir “ diye konuştu.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, iddia edildiği gibi Kuşadası Belediyesi’nin hiçbir yöneticisinin denetlenmekten kaçmak gibi bir düşüncesi olmadığını belirterek, “ Bu oldukça komik bir görüştür ve tamamen iftiradır. Kuşadası Belediyesi’nde zaten tarihte görülmemiş şekilde denetleme yapılmaktadır. Neredeyse müfettişin gelmediği, denetleme yapmadığı gün yok gibidir. Bizim alnımız dün olduğu gibi bugün de açıktır. Birkaç meclis üyesi kişisel hesap ve beklentileriyle kamuoyunu yanlış yönlendirme çabası içine girmiştir. Bu birkaç meclis üyesinin amacı denetleme yapmak değil, kişisel hesap ve beklentilerine malzeme üretmektir. Zira kimsenin denetlemeden falan kaçtığı yok. Kuşadası Belediyesi yılın 12 ayı denetlenmektedir. Sadece 2011 yılında asılsız iftiralar nedeniyle belediyemize 70 müfettiş gelmiş ve inceleme yapmıştır. Neredeyse Kuşadası Belediyesi’nin müfettiş tarafından incelenmemiş tek bir evrağı bile yoktur “ diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“ Tüm bunlar ortadayken, siyasi etiğe aykırı olarak, kendi bireysel hesaplarıyla hareket edenlerin gerçek yüzleri, kimlerle işbirliği içinde oldukları ortaya çıkarılmıştır ve bu kişilerin asıl rahatsızlığı budur. Yargıya gitmek herkesin hakkıdır. Zaten yargıya da güvenmek gerekmektedir. Bizim bu konularda en ufak bir endişemiz yoktur ve yargı kararlarına da her zaman saygı duymaktayız. Yalnız, hukuki açıdan her şey ortadayken, bunu yargıya taşıyarak prim sağlamaya çalışanların, bu süreç bittikten sonra kendilerine nasıl bir kılıf hazırlayacaklarını da şimdiden merak etmekteyim. Kuşadası halkı, biz göreve gelmeden önceki dönemde Kuşadası’nın 25 yıldır kanını emen zihniyet ile onların bugünkü işbirlikçilerini çok iyi tanımaktadır. İnsan unutmaktadır ama Kuşadası asla unutmamaktadır ve böyle ucuz suni gündemlere prim vermemektedir. Gözlerini bürüyen siyasi hırsın kurbanı oldukları artık aşikar şekilde ortaya çıkan bu ucuz siyasi rantçıları, Kuşadası’nın zamanını, vaktini çaldıkları ve halkımıza verilecek hizmetleri engelledikleri için şiddetle kınıyorum “

15.20120122064022.jpg