MHP'li Sarı, borç listesini binaya asıp, taşınmaz malları satışa çıkarttı

Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Özel Bahşiş Belde Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Sarı, 1 milyon 653 bin 879 TL'lik borç listesini binaya asıp, belediyenin taşınmaz mallarını satışa çıkarttı.

10 memur ve 8 işçisi bulunan belediyenin personel giderlerini karşılayamadığını belirten Sarı, “Gelir ve gider belli, borçtan kurtulmak için mallarımızı satacağız” dedi.

Daha önce 1 dönem belediye başkanlığı yapan ve belediyeyi borçsuz devreden Mustafa Sarı, 29 Mart 2009'da yapılan seçimde tekrar başkan seçildi. AKP'li Mustafa Özer'den görevi devralan Mustafa Sarı, 12 ayrı kurum ve kuruluşa 1 milyon 653 bin 879 TL borç olduğunu öğrenince şoke oldu. İller Bankası'ndan aylık 26 bin TL olan gelirin yüzde 40'ının da borç nedeniyle kesildiğini öğrenen Başkan Sarı, 10 memur ile 8 işçinin ücretini dahi karşılamayacak halde olduklarını saptayınca çözüm aramaya başladı. Borç listesini belediye binasına astıran Sarı, meclis üyelerinin de onayıyla, kendi döneminde yaptırdığı düğün salonu, ekmek fabrikası ve makina parkındaki araçları satışa çıkarttı. Borca dikkat çekmek için binaya "Bu belediye borcundan dolayı satılıktır" yazısı da astıran Sarı, “İller Bankası gelirinin yüzde 40'ı kesiliyor. 2 bin 700 nüfuslu beldenin öz kaynakları da belli. Tek çözüm yolumuz kendi mallarımız. Eğer düğün salonu ve ekmek fabrikasına müşteri çıkarsa, meclisten karar alıp satacağım. Başka çaremiz yok” diye konuştu.

Sarı, mevcut duruma çözüm bulamamaları halinde 5 yıl boyunca hizmet yapamayacaklarını söyledi. Personele 5 yıl maaş ödemeyip, hiç hizmet yapmamaları halinde bile borcu bitiremeyeceklerini anlatan Sarı, belediyenin mallarını satmaktan başka çarelerinin olmadığını ifade etti. DHA