Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, belediyelerin sorunlarını köklü şekilde çözmek için önemli adımlar attıklarını belirterek, ''Geçmişte çok başarılı bir BELDES uygulaması vardı, sonra bir ara verdik. Tekrar 2011 yılında bütçeden 400 milyon lira para ayırdık, bu sene içinde belediyelerimize bu imkan sunulmuş olacak'' dedi.

Şimşek, Şehitkamil Belediyesinin satın aldığı 63 temizlik aracının hizmete alınması dolayısıyla İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, AK Parti'li belediyelerin ''bir hizmet bürosu'' olarak şehirlerin değişiminde, dönüşümünde muazzam bir çaba içinde olduklarını belirtti.

Gaziantep'te belediye başkanlarının hem gelen bütçeyi iyi yönettiklerini hem de hizmetin kalitesini sürekli geliştirdiklerini kaydeden Şimşek, belediyelere destek olmaya devam edeceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

''Türkiye'de belediyelerimizin iki tane çok temel sorunu var. Geçmişte maalesef belediyeler sanki bir istihdam bürosuna dönüştürülmüş. Bütçe imkanlarının çok ötesinde insan istihdam edilmiş ve bazı belediyeler şu anda bunların maaşlarını bile ödemekte zorluk çekiyorlar. Biz devlet olarak bir karar verdik ve dedik ki, belediyelerimiz bir hizmet bürosuna dönüşsün, bu sıkıntıları aşsın, köklü bir şekilde çözelim.

Torba diye bilinen yasada belediyelere ihtiyaç fazlası işçilerini, norm kadro fazlası memurlarını kamuya aktarma imkanı sağlıyoruz. Böylece gelen parayla vatandaşa hizmet sunulsun. İkinci hususta da bu sene adım attık. O da şu; geçmişte çok başarılı bir BELDES uygulaması vardı, sonra bir ara verdik. Tekrar 2011 yılında bütçeden 400 milyon lira para ayırdık, bu sene içinde belediyelerimize bu imkan sunulmuş olacak. Dolayısıyla biz belediyelerimizin sorunlarını köklü şekilde çözme konusunda önemli iki adımı attık.''

-''DAHA KALİTELİ HİZMET SAĞLANDI''-

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da çevre temizliğinin belediyelerin asli görevi olduğunu, asıl amaçlarının ise halkta bu bilincin artırılması olduğunu söyledi.

Fadıloğlu, ''Belediye temizlik hizmetlerinde kontrol mekanizması elimizde kalmak koşuluyla sistem tamamen özelleştirildi. Bu şekilde belediye bütçesinden belirli oranda tasarruf sağlanarak daha kaliteli hizmet sağlandı'' dedi.

Daha çevreci ve genç bir filo oluşturduklarını anlatan Fadıloğlu, 366 kişinin 63 araçla temizlik hizmet verdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, Bakan Şimşek, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu temizlik araçlarını inceledi.

Törene, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin de katıldı.

AA