İsrail'in Gazze'deki katliamlarının ardından sosyal medyada Coca Cola ve İsrail ürünlerini satın almama çağrısı üzerine Ordu Büyükşehir, Erzurum Büyükşehir, Denizli Büyükşehir, Nevşehir, Başakşehir, Bağcılar, Üsküdar, Ümraniye, Esenler, Şahinbey, Safranbolu, Kepez belediyeleri de sosyal tesisler, market ve restoranlarında söz konusu ürünlerin satışını durdurdu

 

İsrail'in Gazze'deki katliamlarının ardından sosyal medyada Coca Cola ve İsrail ürünlerini satın almama çağrısı üzerine, esenler, Başakşehir, Bağcılar ve Üsküdar belediyeleri sosyal tesis, market ve restoranlarında söz konusu ürünlerin satışını durdurdu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail menşeli ürünlerin belediyenin hiçbir tesisinde kullanmayacağını belirtti.

İsrail'in, Gazze'de, hedef gözetmeksizin çocuk, kadın ve yaşlı demeden yüzlerce kişiyi öldürdüğünü ifade eden Çağırıcı, "Bağcılar Belediyesi olarak İsrail'i ve arkasındaki küresel sermayeyi boykot ediyor, ürünlerini kullanmıyor, herkesi boykota davet ediyoruz. Bu mübarek Ramazan ayında Müslüman katliamları sürüyor. Yüzlerce masum insanı öldüren katil İsrail'i şiddetle kınıyorum. İsrail'i ve arkasındaki küresel sermayeyi hem bireysel hem de Bağcılar Belediyesi olarak boykot ediyor, ürünlerini kullanmıyoruz. Gazze'de katil İsrail tarafından şehit edilen yüzlerce kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği insanlık suçuna karşı tüm ilçe halkı boykota çağırdı.

Göksu, belediyenin sosyal tesislerinde artık hiçbir şekilde İsrail malı ürün satılmayacağını vurgulayarak, ilçe esnafı ve vatandaşlarından da boykota destek vermesini istedi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınayan Göksu, şunları kaydetti:

"Bizler zaten programlarımızda Coca Cola Company ve buna yakın markaların ürünlerini kullanmazdık. Bundan sonra belediyemizin sosyal tesisinde Coca Cola Company ve Algida ürünlerini satmayacağız. Esenler esnafı ve halkından da isteğimiz var. Bizlerle birlikte hareket ederek esnafımız da bu ürünleri satmasın, vatandaşımız da bu ürünleri almasın. Hep birlikte hareket edersek daha büyük sonuç alabiliriz. Esnafımız ve vatandaşlarımız da bu boykota katkı verirse işte o zaman verebileceğimiz zarar çok daha üst düzeyde olur. Esenler halkının bu bilinçte olduğuna inanıyoruz. Filistin'de kardeşlerimize yapılan zulme ortak olmayalım."

- "Tavrımız Yahudi karşıtlığı değil, siyonist zulmün mahkum edilmesi çabasıdır"

 Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel karaman ise katledilen çocukların tüm insanlığın vicdanını yaraladığını dile getirerek, "Yaşananlar her vicdan sahibi gibi bizi de mazlumlar için neler yapabileceğimizi düşünmeye sevk etti. Filistin için yardım kampanyaları düzenlemek kadar, İsrail zulmüne lojistik destek vermemenin önemine de dikkat çekilmeliydi. Biz de bu çerçevede özellikle gayrimeşru siyonist yayılmacılığını destekleyen ticari firmalardan Coca Cola'nın tüm sosyal tesislerimizde tüketilmemesi yönündeki tercihimizle zulmü boykot eden tavrımızı ortaya koyduk" diye konuştu.

 Karaman, Yahudi karşıtı olmadıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

 "Altını çizmek istediğimiz husus, tavrımızın bir Yahudi karşıtlığı olmayıp; doğrudan siyonist zulmün hedef alınıp mahkum edilmesi çabasıdır. Siyonist katliamlar, antisemitizm perdesi altında dünyanın gözleri önünde Ortadoğu'yu kan gölüne çevirirken, dünyanın sessizliği ve özellikle namuslu Musevilerin sessizliği kabul edilemez. bugün insanlık, hem kurumsal, hem de toplumsal düzeyde siyonizmi 'nefret suçları' kapsamında mahkum etmedikçe, bu terör devleti çocuk katliamlarına ve gayrimeşru işgallerine devam edecektir."

 Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da İsrail ürünlerini Başakşehir Belediyesi'ne ait yerlerde kullanmayacaklarını vurgulayarak, bu konuda vatandaşın da desteğinin devam ettiğini bildirdi.

Uysal, "Bu mübarek Ramazan ayında Gazze'deki binlerce insan, iftar ve sahur sofralarında ekmeklerine kan doğranarak oruç tutuyor. Önümüzde Ramazan Bayramı var. Dünya Gazze'de olup bitenlere sağır olabilir ama biz Başakşehir Belediyesi ve ilçesi olarak İsrail'in eline bulaşan kanın ortağı olmayacağız. Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız. Hiçbir şey yapamıyor olsak da en azından İsrailOrdusuna yardım eden firmaları protesto ederek tepkimizi göstermiş oluyoruz" değerlendirmesini yaptı.

- "En azından tarafımızı belli etmeliyiz"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de "Üsküdar Belediyesi olarak zalim İsrail ve işbirlikçi sermaye çevresini boykot ederek bundan sonra İsrail ürünlerini satmama kararı aldık" dedi.

Türkmen, özellikle belediyenin sosyal tesis, gençlik merkezi gibi kamuya açık veya kapalı tüm birim ve tesislerinde bundan sonra bu ürünlerin satılamayacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Umarız İsrail aklını başına alır ve bir an evvel işlediği bu vahşeti durdurur. Bizler farkına varıyoruz ancakİslam alemi uyuyor, dünya uyuyor. Gazze'de bizim kardeşlerimiz ölüyor, İslam aleminin sesi çıkmıyor. Orada bizim insanlarımız hayatlarını kaybediyor. Bizim çocuklarımız, bizim yavrularımız ölüyor. Müslüman ülkeler sessizliğe gömülüyor. En azından tarafımızı belli etmeliyiz."

Sosyal medyadan İsrail ürünlerine boykot çağrısı

   Çağrıya destek veren Ordu Büyükşehir, Erzurum Büyükşehir, Denizli  Büyükşehir, Nevşehir, Başakşehir, Bağcılar, Üsküdar, Ümraniye, Esenler, Şahinbey,  Safranbolu, Kepez belediyeleri de sosyal tesisler, market ve restoranlarında söz  konusu ürünlerin satışını durdurdu.

   Twitter'da "Gazze için Coca-Cola içmeyin", "Savaşa ortak olmayacağız,  Coca-Cola içmeyeceğiz", "Zalim İsrail ve işbirlikçi sermaye çevresini boykot  ediyor ürünlerini satmıyoruz" gibi mesajlar paylaşılıyor.

    -"Bu zulme sessiz kalamayız"

     Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi  olarak İsrail mallarını boykot kararı aldıklarını belirtti.

    İsrail'in dünyanın gözü önünde Gazze'ye saldırdığını, çocukları ve  kadınları katlettiğini anlatan Yılmaz, "Plajda oynayan masum yavruları öldürüyor.  Adeta gözleri dönmüş. Şu ana kadar aralarında çocukların da bulunduğu 400'ün  üzerinde Filistinli kardeşimizi katlettiler. Bu zulme sessiz kalamayız" diye  konuştu.

    Enver Yılmaz, bir insanlık trajedisiyle karşı karşıya olunduğunu  vurgulayarak, şunları kaydetti:

    "İsrail Gazze'ye ölüm yağdırıyor, bazı İsrailliler de seyir terasına  çıkıyor, film izler gibi bombaları izleyip, alkış tutuyor. Bu vahşete tepkimizi  koymalıyız diye düşündük. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak katil İsrail'i ve  arkasındaki küresel sermayeyi boykot ediyor, ürünlerini kullanmıyor, herkesi  boykota davet ediyoruz. Gazze katliamından dolayı tesislerimizde İsrail mallarını  satmama kararı aldık. Bizler bu zulme karşı, İsrail terörünü eleştirmeye,  Filistin davasını savunmaya devam edeceğiz."

    -"İsrail malı, bir Müslüman'ın başında bomba olup patlayabilir"

    Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gazze'de çok ciddi bir  insanlık dramı yaşandığını belirterek, bu duruma sessiz kalınamayacağını söyledi.

     İsrail'in Gazze'de yaşattıklarına karşı herkesin imkanları dahilinde  tepki gösterebileceğini vurgulayan Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

     "Biz belediye olarak, dün itibarıyla sosyal tesislerimize ve sosyal  marketimize İsrail mallarının girişini yasakladık. Toplum olarak hepimizin  aldığımız mallara dikkat etmemiz gerekir. Çünkü aldığınız İsrail malı, bir  Müslüman'ın başında bomba olup patlayabilir. Bizler, bugünden yarını inşa  etmenin, yarını imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Bunun içinde  böyle bir yola başvurduk."

     Bu uygulamayı sosyal medya hesapları üzerinden takipçileriyle  paylaştıklarını anlatan Tahmazoğlu, boykata tüm halkı davet etti.

     -"Halkın gereken hassasiyeti göstereceğine eminim"

     Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gazze'de yaşanan  olayların tüm Müslümanları derinden etkilediğini ve olayları şiddetle  kınadıklarını söyledi.

     Zolan, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarda hayatını kaybeden ve  şehit olanları rahmetle andıklarını belirtti.

     Büyükşehir bünyesindeki tüm sosyal tesislerinde İsrail ürünlerini  kaldırarak boykot ettiklerini ifade eden Zolan, şöyle devam etti:

     "Bundan sonra belediyemizin Çamlık, Servergazi, Yunus Emre Koruluk  Parkı gibi çok sayıda tesislerinde kesinlikle İsrail ürünleri satılmayacak.  Vatandaşlarımızın bizim aldığımız boykot kararı konusunda duyarlı olmasını  istiyorum. Ben Denizli halkına güveniyorum. Gereken hassasiyeti göstereceklerine  eminim."

     -"Bu vahşet, Müslümanları uyanık olmaya yöneltmektedir"

     Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İsrail'in Gazze'de 8  Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda, bir çok Müslüman'ın hayatını  kaybettiğini, birçoğunun da yaralandığını hatırlattı.

     Mübarek ramazan ayında tüm dünyanın gözü önünde, kadın, çocuk ayırt  etmeden masum insanları katleden İsrail'in terör rejimini lanetlediğini ifade  eden Babaş, şöyle konuştu:

     "Bu vahşet karşısında, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı sadece  birkaç Müslüman ülke sesini yükseltebilmiştir. Filistin'de devam eden bu vahşet,  biz Müslümanları tarih ve insanlık huzurunda bir kez daha gerçekleri görmeye,  uyanık olmaya ve olanlardan ibret almaya yöneltmektedir. Kastamonu Belediyesi  olarak, bugün aldığımız bir kararla ramazan ayının ardından, İsrail'in Gazze'ye  saldırıları nedeniyle sosyal tesislerimiz yok ama belediyenin yemekhanesinde Coca  Cola başta olmak üzere diğer İsrail ürünlerini boykot edeceğiz. Bu konuda, tüm  kişi, kurum ve kuruluşlardan da aynı duyarlılığı göstereceğini umuyorum."

     -"İsrail'in hunharca saldırıları hepimizi hassas kıldı"

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İsrail'e tepkinin  ülkenin her yerinde çığ gibi büyüdüğünü belirtti.

     "Filistin'in masum ve mazlum insanlarına İsrail'in hunharca  saldırıları haklı olarak hepimizi hassas kıldı" diyen Özhaseki, "Bazı  belediyelerin de katıldığı Coca Cola'ya boykot çağrıları yükseliyor her taraftan.  Belediyemizin tesislerinde zaten uzunca bir süredir Coca Cola ürünleri  bulundurulmamakta ve satışı yapılmamaktadır" ifadelerini kullandı.