Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediyelerin hafta sonları eğlence mekanlarına keyfi olarak 'çalışma izni' zorlukları çıkarmasının önüne geçmek için bir genelge yayınladı.
Belediyeler, artık eğlence mekanlarının hafta sonları ve resmi tatillerde çalışma saatlerine karışamayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediyelerin hafta sonları eğlence mekanlarına keyfi olarak "çalışma izni" zorlukları çıkarmasının önüne geçmek için bir genelge yayınladı. Bakan Ertuğrul Günay"ın imzasıyla yayınlanan genelge, eğlence merkezleri sahiplerinden bakanlığa gelen şikáyetler üzerine hazırlanarak, 81 il valiliğine ve tüm turistik otelciler ve işletmeciler derneklerine gönderildi.

02.30"a kadar açık

Bakanlık genelgeyle 07.00"den 04.00"e kadar kapılarını açık tutan müstakil belgelendirilmiş lokanta, kafeterya, özel ve yüzer yeme içme ile günübirlik tesislerin çalışma saatlerini 02.30"a çekti. Bu maddeyle sokak aralarında, yerleşim alanları içinde bulunan mekanların gürültü kirliliği yaratmaması ve mahalle sakinlerini rahatsız etmemesi amaçlandı. Konaklama tesisleri ve bünyelerindeki lokanta, bar ve eğlence yerleri, özel konaklama tesisleri, tatil merkezleri, mola noktaları, yüzer konaklama tesisleri, ana ve tali yat limanları, yat çekek yerleri ve yat yanaşma yerlerinin ise 24 saat açık tutulmasına karar verildi. Konaklama tesisleri dışındaki diğer tesislerin bünyesinde olan veya müstakil işletilen eğlence merkezleri, müstakil eğlence yerleri ve belgelendirilmiş barların ise 07.00 ile 05.30 saatleri arasında açık kalmasına izin verildi.