Kıyı Ege Belediyeler Birliği encümen toplantısı Kuşadası"nda yapıldı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda ayrıca Kuşadası Limanı"nda yaşanan süreç de ele alındı.
Kuşadası Korumar Otel"de gerçekleşen toplantıya, Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlığında gerçekleşen toplantıya Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ile birlik yöneticileri katıldı.
Toplantıda, WATECO 2010 5. Su, Atık Su, Çevre Teknolojileri, Altyapı ve Tesisat Fuarı ve Nisan 2011 de Antalya ve Konya da gerçekleşecek olan Şehir ve Teknolojileri Fuarı için birlik adına tahsis edilen stand, Türkiye Belediyeler Birliği, Birlik ve diğer yurt içi ve yurt dışı Belediye Birlikleri ile işbirliği kurulması, Üye Belediyelerin Yurtiçi ve Yurtdışında Kardeş Şehir İlişkilerinin Sağlanması, Türkiye Belediyeler Birliği 21 Şubat 2011 Tarih ve 659-148 sayılı yazısı, Türkiye Belediyeler Birliği, Birlik ve Trakyakent Belediyeler Birliği ile ortak yapılacak olan bilgilendirme toplantısı, Birliğin Komşu Yunanistan Adalarının Belediye Birlikleri ve belediyeleri ile ilişkilerinin kuvvetlenmesi için ortak toplantılar yapılması konuları görüşüldü.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği encümen toplantısında ayrıca, Kuşadası Limanı"nda yaşanan mahkeme kararları ve yeni imar planı da ele alındı.