Kaçak yapılaşmayla mücadeleyi sürdüren Kuşadası Belediyesi, geçen yıl başlattığı yıkım çalışmalarına yeniden başladı. Başlayan turizm sezonu nedeniyle ara verilen kaçak yapıların yıkımları, kaldığı yerden devam ediyor. Güvercinada dahil ilk planda beş yıkım gerçekleştiren Kuşadası Belediyesi, 12 kişilik özel bir yıkım ekibi kurdu.
Kuşadası Belediyesi, ilçe genelindeki olumsuzlukları belirli bir plan ve program çerçevesinde gidermek amacıyla 12 kişilik bir yıkım ekibi kurdu. Mimar, inşaat mühendisi, su tesisatçısı, elektrikçi gibi teknik elemanların da bulunduğu ekip, çalışmalarına başladı. Ruhsatsız olarak imara aykırı imal edilen kaçak yapıların yıkımıyla ilgili mahkeme kararlarını uygulayan ekip, yıkım kararı bulunan yerlerde yıkımları gerçekleştirmeye başladı.
Kuşadası Belediyesi yıkım ekibi, ilk etapta Güvercinada'da geçmiş tarihlerde yapılan kafeterya, Atatürk Sahil Bulvarı üzerindeki Auro Moonlight isimli disko, Kadınlar Denizindeki Orange Cafe ve Uğurulu Sokak İkinci Çıkmazda bulunan iki konuttaki imara aykırı yerlerin yıkımını yaptı.
30 Mart'tan itibaren Kuşadası'nda yeni bir dönem başladığını ve sadece yasaların geçerli olduğunu kaydeden Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, ilçede herkesin yasalara uygun olarak inşaat yapması gerektiğine dikkati çekti. Kaçak yapılara ve kaçak yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceklerini kaydeden Belediye Başkanı M. Esat Altungün, "Kuşadası'nı hak ettiği noktaya getirmek için tüm olumsuzlukları gidermek için çalışıyoruz. Daha önce de söylediğim gibi hiç kimse Belediyeden gerekli izin ve
belgeleri almadan tek çivi dahi çakmasın. Bu konuda vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için önce belediyemize gelmelerini ve dışarıdan hiç kimsenin sözüne itibar etmemelerini önemle tekrar vurguluyorum. Yeni kurduğumuz yıkım ekibi çalışmalarına başladı. Yıkımlar sırayla kış boyunca devam edecek" dedi.