Projesi tamamlanmış olan Taziye evi ve Mescit binasının temeli Haziran ayının ilk haftası atılacak. Belediye imkanları ile 500 bin TL’ye mal olacak ibadethanenin 31 Aralık 2011 tarihinde hizmete girmesi hedefleniyor.
Vatandaşların dini inançlarını ve ihtiyaçlarını konforlu ve nezih bir ortamda giderebilmelerinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Sadece somut ve maddi yatırımlarla değil, insanlarımızın manevi ihtiyaçlarının giderilmesi anlamında da üstümüze düşen görevler var. Bu anlamda Osman Yozgatlı mahallesin deki Taziye evi ve Mescit binası yapımına büyük önem veriyoruz. Haziran ayının ilk haftası temele ilk çimentoyu bırakacağız” dedi.
İki katlı olarak planlanan Taziye evi ve Mescit binasının teknik özellikleri hakkında bilgiler veren Başkan Çerçioğlu, “Binanın giriş katında vatandaşlarımızın taziyelerini rahat bir ortamda kabul etmelerini sağlamak için planlanmış 350 metrekarelik bir taziye salonu bulunacak. Ayrıca bay ve bayan için farklı olarak dizayn edilmiş abdesthaneler, 55 metrekarelik mutfak ve 70 metrekarelik gasilhane yine zemin katta yer alacak. Diğer katta da 750 kişilik mescidin yanı sıra, imam için hazırlanmış bir oda ve mescit deposu bulunacak. Toplam 1200 metrekarelik bir alanda inşaat çalışması yürütülecek. Bir diğer önemli noktada yatırımın tümünün belediyemizin kendi öz kaynakları ile gerçekleştirilecek olması” şeklinde konuştu.
Benzer yatırımları yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Özlem Çerçioğlu, “Amacımız vatandaşımızın rahatlığı ve konforu. Bunu sadece maddi yatırımlara endekslemedik. Manevi ihtiyaçların Aydınlıya yakışan ortamda gerçekleşmesini de görevlerimiz arasında görüyoruz. Sadece Osman Yozgatlı mahallesinde oturan vatandaşlarımız değil, şehrimizin başka noktalarında oturan vatandaşlarımızda hizmete girmesinin ardından dini gereksinimlerini bu tesisimizde çok rahatça karşılayabilirler” dedi.

25.20110505151355.jpg