Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi"nde düzenlenen dağıtım töreninin açılış konuşmasını yapan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Aydın İl Temsilcisi Baki Aslantaş Aydın Belediyesinin 6 ay önce de amatör kulüplere malzeme yardımı yaptığını vurgulayarak “Yeni bir yardım için başvurduk başkanımız yine bizi geri çevirmedi. Bu defa bizimle birlikte okullara spor malzemesi vereceğini söyledi. Belediyemiz deplasmana giden tüm okullara araç tahsisi yapıyor. Şimdiye kadar hiçbir isteğimizi geri çevirmeyen başkanımız İlhami Ortekin"den ricamız PTT Hentbol ve Aydın Engelliler Basketbol takımının da deplasmanlardaki araç sorununu çözmesi” şeklinde konuştu.
Konuşmasında öğrencilere ve amatör spor kulüp temsilcilerine seslenen Belediye Başkanı İlhami Ortekin “Sosyalleşmiş bir belediye sözü vermiştim. Bunun önemli bir bölümünü başardık. Sporu da bu alandan ayrı koyamayacağız ve ihmal edemeyeceğimiz bir konu. Bu dağıtım kesinlikle bir seçim yatırımı değildir. Biz elimizden geldiğince Aydındaki amatör kulüpleri desteklemeye çalışıyoruz. Bu defa amatör kulüplerin yanına 47 okulumuza da ekledik. Bu gün 47 okul 23 Amatör kulübümüze futbol, basketbol, voleybol, hentbol ve tekvando dallarında malzeme dağıtımı yapacağız. Ayrıca Aydın Belediyesi olarak spor, bilim ve folklor gibi dallarda derece elde etmiş okullarımızın araç tahsisini yapıyoruz. Bundan böyle başkan Baki Aslantaş"ın uyarısı üzerine Hentbol 1"nci Ligde mücadele eden PTT ile Aydın Engelliler Basketbol takımının ulaşımını da biz sağlayacağız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan İlhami Ortekin spor malzemelerini tek tek amatör spor kulübü temsilcilerine ve okul yöneticilerine kendisi verdi.