Aydın Belediye Meclis Salonu"nda düzenlenen söyleşiye Vali Vekili Celal Ulusoy, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Tunç Aytur, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Söyleşiye konuşmacı olarak katılan yazar Alev Coşkun, son kitaplarından olan “6 Ay” isimli kitabı hakkında bilgiler verdi. Mustafa Kemal Atatürk"üin 13 Kasım 1918"de İstanbul"a adım attığı günden 16 Mayıs 1919"da Bandırma Vapuruyla Samsun"a hareket ettiği güne değin geçen sürede yaşanları detaylı olarak ele aldığını açıklayan Coşkun, “Kitapta bu 6 aylık dönemde işgal güçleri ile yaşananlar, Padişah ve Babıâli ile ilişkiler, Vahdettin"in kızı Sabiha Sultan"la evlilik meselesi ve yine bir Saray prensesi Mevhibe Celalettin ile olan ilişkiler yer alıyor. Özellikle fırtınalı bir yaşamı olan, Padişaha ve saraya karşı tutumuyla ayrıcalıklı bir kişiliği olan, hatta yasak yayın dağıtacak denli militan olabilen Osmanlı Prensesi Mevhibe Hanım"la ilgili bölüm de bugüne kadar okurlarımızdan büyük ilgi gördü” dedi.
Söyleşinin sonunda katılımcıların sorularını da cevaplayan Alev Coşkun, daha sonra "6 Ay" isimli kitabını satın alan okurlarına imza dağıttı.