İzmir Karşıyaka Bilim Müzesi ile başlayan Latife Hanım Anı Evi ve Zübeyde Hanım anıt mezarı ile devam eden geziler öğrenciler açısından çok faydalı bulunuyor. Söke Belediyesi tarafından ücretsiz olarak ilköğretim okullarına yönelik gezilere; Söke"nin ilköğretim okulları yönetimlerinin belirlediği 25 öğrenci her hafta Perşembe günleri İzmir"e götürülüyor.
İzmir Karşıyaka Bilim Müzesi"nde kendilerinin de interaktif olarak deneylere katılma fırsatı bulan öğrenciler; bilim müzesinin ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve eşi Latife Hanım"ın izlerini taşıyan Anı Evi"ni geziyor. Her hafta Karşıyaka Belediyesi Şehir Bandosu"nun konserini izleme fırsatı da bulan Sökeli öğrenciler daha sonra Zübeyde Hanım"ın antı mezarını ziyaret ediyor.
Gezilerde şu ana kadar ilçenin 8 okulundan 200 öğrenci İzmir Karşıyaka Bilim Müzesi, Latife Hanım Köşkü ve Zübeyde Hanım Anıt Mezarı ile tanışırken; yılsonuna kadar geziler kapsamında toplam 450 öğrenci İzmir"e taşınacak.
Söke Belediyesi olarak eğitim ve kültür çalışmalarına her zaman ağırlık verdiklerini belirten Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna; “İzmir gezilerimiz sonrasında gerek öğrencilerimiz, gerekse öğretmenlerimizden çok olumlu tepkiler aldık. Çocuklarımızın eğitim dünyalarında güzel bir pencere açıldığını sanıyorum. Bu yönde çalışmalarımız ve ilçemiz eğitim dünyasına katkılarımız devam edecek” diye konuştu. -iha