AK Parti Didim Belediye Meclis Üyeleri Kadir Karakay, Burhan Çolak, Figen Cevrem Gürsoy ve Atilla Milor imzalı yazılı basın açıklamasında Garden Of Sun Otelin durumuyla ilgili olarak verdikleri soru önergesinin Belediyenin tarafından verilen cevabını eleştirirken, Belediyenin çalışmaları ile Başkan Kamacı"nın ve CHP"li meclis üyelerinin tutumunu eleştirdiler.
AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Bilindiği üzere Ocak ayı meclis toplantısında Belediye Başkanlığına Garden of Sun Otelinin yıkımı ile alakalı soru önergesi vermiştik. Soru önergemizin cevabını Şubat ayı meclis toplantısında aldık. Aşağıda Sayın Başkan Mümin Kamacı"nın vermiş olduğumuz soru önergesine cevabını okuyup nasıl bir ruh halinde olduğunu göreceksiniz. Sayın Başkana vermiş olduğumuz soru önergesi 2009 yılı son çeyreğinde gecen tutarsızlıklarla ilgili iken, Sayın Başkan 2010 yılındaki yazışmalardan bahsediyor. Yıkım için mahkeme kararı bulunan yer için Bayındırlık ve İskan Bakanlığında gelen yazıyı dikkate alıp yıkımı durdurabilme cesaretini gösteriyorlar. Ellerine gecen her fırsatta hükümeti ve bakanları eleştiren kişiler şimdi kendilerini kurtarmak adına dört elle Bakanlığa sarılıyorlar. Bakanlıktan gelecek yazı ile bu iş durdurulabiliyorsa neden bu zamana kadar beklenildi? Bu iş neden en başından yapılmadı? Doğuracağı sonuçları görmeden hareket edip 5 yıldızlı bir otelin bazı yerlerinin yıkılma kararına sebep olanlar daha sonra bu konuyu nasıl toparlarız, bu işin içinden nasıl çıkarız telaşına düşmüşlerdir. Devam eden mahkemelere atıfta bulunarak cevap vermek istemeyenler kesinleşmiş mahkeme kararlarını ve cezaları görmezden gelmektedirler.
İhalenin usulsüz yapıldığını bizzat kendileri beyan edip yıkımı durdurmak için yazı gönderenlere bunun sebebini ve suçluları sormamızı tahlilsizlik olarak nitelendirebiliyorlar” -iha