Kamu kurumları arasında taşıt ve büro malzemesi gibi taşınır mallar el değiştirebilecek. Taşınır Mal Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle Başbakanlık herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın kamu kurumlarında atıl bekleyen taşıtları alıp başka bir kuruma aktarabilecek. Örneğin Maliye Bakanlığı'nın garajında bekleyen ancak ihtiyaç duyulmayan bir araç Başbakanlık tarafından alınıp geliri düşük bir belediyeye tahsis edilebilecek. Yine kırtasiye ve büro malzemesine ihtiyacı olan bir üniversiteye Milli Eğitim Bakanlığı'nın depolarında bekletilen mallar Başbakanlık eliyle verilecek.
Mevcut uygulamada idareler sahip oldukları taşınırları (taşıt ve iş makineleri dahil) beş yıl geçmedikte bir başka kuruma veremiyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Maliye Bakanlığı verilerine göre kamunun sahip olduğu araç sayısı 90 bine yaklaşıyor. Kamunun sahibi olduğu araç sayısı, aralarında büyükşehirlerin de olduğu birçok ilin trafiğe kayıtlı araç sayısından daha fazla.
Zaman'a konuşan üst düzey bir ekonomi yetkilisi, düzenlemeyle yeni dönemde daha rahat taşınır devri gerçekleşeceğini belirterek, "Başbakanlık, taşınırların alınıp verilmesinde tek yetkili oldu. Yeni dönemde bir anlamda Başbakanlık galericilik yapacak. Kullanılmayan araçları alıp fakir olan mahalli idarelere veya yeni kurulan üniversitelere tahsis edebilecek. Bu sayede hem ihtiyacı olan idarelerin sorunu çözülecek hem de kamunun taşınır mallarının depo veya garajlarda çürümesinin önüne geçilmiş olacak." dedi.
Taşınır Mal Yönetmeliği'nin yürürlüğe konulması 2006 yılında kararlaştırıldı. Haziran 2010'da yapılan değişikliğin ardından 14 Şubat 2012'de yeni bir Bakanlar Kurulu kararı daha çıktı. Bu değişiklik 22 Mart'ta Resmî Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğin beşinci bölümünde yer alan 'Kamu İdareleri Arasında Taşınır Devri ve Tahsisi' ibaresine yapılan değişiklikle "Başbakanlıkça kamu idarelerine ve kamu idarelerince Başbakanlık'a yapılacak devir ve tahsisler herhangi bir şarta bağlı olmaksızın gerçekleştirilir." hükmü eklendi.