Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, belediyeye bağlı ekiplerin su arızalarını kısa bir zaman içinde bitirerek vatandaşların ramazan ayında susuz kalmamalarına özen gösterdiklerini söyledi.
Şehir içme ve kullanma suyunun, 40 sondaj kuyusunun besleme yaptığı Mergen Su Deposundan motopomlar vasıtasıyla Pınarbaşı Su Deposuna basıldığını, bu işlemin ardından toplanan şebeke sularının 19 mahalleye dağıtıldığını belirten Haluk Alıcık, “Yer altından geçen ana su boruları ile evlere dağıtımı yapan taliye boruları aşınmadan dolayı sık-sık arızalanıyor ve patlaklar meydana geliyor.Bu yollardan geçen ağır tonajlı araçlar da daha geniş patlakların oluşmasına neden oluyor.Belediye Başkan Yardımcımız İbrahim Özkan denetimindeki Su İşlerimize bağlı ekiplerimiz bu arızaları 24 saat vardiya yapıp düzelterek vatandaşların ramazan ayında susuz kalmamalarına özen gösteriyorlar.
KISA SÜRE DE OLSA SU KESİNTİSİ UYGULANIYOR
Çalışmaların gece-gündüz devam ettiğini hatırlatan Başkan Alıcık, yapılan çalışmaları da değerlendirerek, “Zafer Mahallesi 85 Sokak, Albay İbrahim Karaoğlan Caddesi ile 130 Sokak arasında bir vatandaşın evinin bodrum katına su girdiği ihbarını alan ekiplerimiz hemen arızaya müdahale ederek bakım çalışmalarına başladılar. 85 Sokakta bulunan 225’lik pil ana borunun 85 santim çatlağı derhal onarıldı. Diğer yandan Hürriyet Caddesi Çınarlı mevkideki ana borusunun vanasını da çok eski olması nedeniyle tamir ettik. Bu çalışmalar esnasında kısa süreli de olsa şehir suyunu kesmek zorunda kalıyoruz. Mağdur olan vatandaşlarımızın anlayışla karşılayacağını umuyorum” dedi.
EKİPLER 24 SAAT ÇALIŞIYOR
Nazilli Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerinin tüm çalışmalarını vatandaşların daha temiz su kullanmaları ve suyla ilgili sıkıntı yaşamamaları için gerçekleştirdiğini ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Kentimize 24 saat hizmet vermek için ekiplerimizle birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşımızın suyla ilgili şikayetlerini anında yerine getirmek için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.