Aydın’ın ünlü sarı lop inciri ve zeytinyağının rengi dolayısıyla dış cephesi sarı renkli camla kaplanacak olan Belediye sarayının bitimine 79 gün kaldı. Her gün inşaata gidip çalışmalar hakkında bilgiler alan Özlem Çerçioğlu, inşaat girişinde işçileri motive etmek için asılmış takvime göstererek belediyenin mart ayı gibi yeni binaya taşınmış olacağını belirtti.
Kaba inşaatı tamamlanan 10 katlı inşaatın dış cephe kaplama işlemleri başlarken, 100’e yakın işçi yoğun tempoyla çalışmalarını sürdürüyor. Bugün sabah saatlerinde inşaata gidip çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Çerçioğlu, inşaatın girişine işçileri motive etmek için asılan takvime göstererek projenin tamamlanmasına 79 gün kaldığını dikkat çekti. Her katında yoğun bir çalışmanın yürütüldüğü Belediye Sarayı’nın altın sarısı dış cephe kaplama camlarının takılma çalışmaları hakkında da bilgi alan Başkan Çerçioğlu, inşaatla ilgili bilgiler verdi.
Öncelikle Belediye Sarayı’nın dış cephe kaplamasında kullanılan altın sarısı camın özelliklerini sıralayan Başkan Çerçioğlu, “En büyük özelliği ısıyı içeriden dışarıya, dışarıdan içeriye vermemesi. İçerideki yazın soğuk, kışın da sıcak havayı dışarıya vermeyip, ısı kaybını önlüyor. Aynı zamanda kırılmama özelliği var. Binanın tamamı 3.2 cm’lik camlardan oluşan kaplaması yaklaşık 5 bin metrekare civarında olacak” dedi.
ALTIN ÇAĞDA PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇECEK
Camın renginin neden altın sarısı seçildiği ile ilgili olarak açıklamalarda da bulunan Başkan Çerçioğlu, “Bizim zeytinyağımızın rengi sarı. Dünyanın en güzel inciri bizim bu topraklarda yetişiyor. İncirimizin rengi de sarı. Ne derler? Sarı lop derler. Türkiye bunu böyle bilir. İşte bunu da yansıtıyor. Aydın bugüne kadar hak ettiği noktaya ulaşamadı. Biz çağdaş Aydın’ı hak ettiği noktaya ulaştırmaya çalışıyoruz. Aydın bundan sonra altın çağını yaşamaya başlayacak. Bu da bunun birinci simgesi olacak. İkinci simgesi ise yeni otogarımız olacak. Şu anda Aydın’ımıza yakışmayan köy otogarı gibi bir otogarımız var. Çağdaş, modern, vatandaşlarımızın iyi hizmet alabileceği bir terminal otogarımız olacak. Diğer yandan ben her zaman söylüyorum. Kentler meydanları ile anılır. Hepimizin bildiği gibi özellikle kent merkezimizin ciddi bir otopark sorunu var. Bu sorun yıllardır konuşuluyor. Biz 2050 yılına kadar Aydın kent merkezinin otopark sorununu çözeceğiz. 600 araçlık yeraltı otoparkının ihalesi yapıldı. 40 gün sonra kazma vurulacak. Onun arkasından da bir meydan düzenlemesi yapacağız. Hepsini birleştirdiğimiz zaman hedefimiz Aydın’a altın çağını yaşatmak” diye konuştu. 
BELEDİYE SARAYI İÇİN BİLİŞİM FUARINDA İNCELEME
Mevcut belediye binasında olumsuz fiziki şartlar nedeniyle personelin sağlıklı hizmet vermesinin neredeyse imkansız hale geldiğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, “İmar ile ilgili işi olan bir vatandaşımız belediyeye geldiğinde maalesef 15 dakikalık işini ancak 1 saatte görebiliyor. Örneğin imar işlerinin yapıldığı yerin diğer tarafında personelimiz proje çiziyor. Bu ister istemez dikkati dağıtıyor. Yeni binada bunların önüne geçeceğiz. Başkan Yardımcımız sayın Kamil Kaya, İstanbul’daki bilişim fuarında incelemelerde bulundu. Yeni binamızda, gelen vatandaşımızın daha girişte kısa zamanda işlerini halledebilecek bir sistemi kuracağız” bilgisini verdi.
AKILLI OTOMOSYON SİSTEMİYLE ISITILACAK
14 Nisan 2011 günü yüklenici firmaya yer teslimi gerçekleştirilen belediye inşaatı 11 milyon 844 bin TL'ye ihale edildi. tamamlandığında akıllı otomasyon sistemi ve çevreci özelliğiyle ısıtılacak olan ve Türkiye'ye örnek olacak bina 2 zemin katıyla birlikte toplam 10 kat olacak. Yüklenici firmanın yıl başında teslim edeceği Belediye Sarayı toplam 22 bin metrekare kullanım alanına sahip. Yeni binanın halk ve personel olmak üzere 2 giriş kapısı olacak. Meclis salonu ve başkanlık katı binanın en üst katında yer alacak.