Murat Saraç, uzun yıllar yaşadığı ve gezdiği İtalya’da gözlemlerini ve ışığını yakaladığı mekanları ve portreleri yaşama bakış açısı ve toplumsal ve sosyal duruşu ile bütünleştirerek izleyiciye sunuyor.
İtalya’nın konuk ülke olduğu Kuşadası Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen fotoğraf sergisinin açılışına Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur ile İtalya’nın İzmir Konsolosu Igor di Bernardini ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Kokteylin ardından, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve İtalya’nın İzmir Konsolosu Igor di Bernardini, Murat Saraç’ın “ İtalya’ya Şiirsel Bir Yolculuk “ isimli bir fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Serginin açılışında konuşan Kuşadası Belediye Meclis Üyesi, Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Kuşadası Tanıtma Vakfı(KUTAV) Genel Sekreteri Murat Saraç, fotoğrafları mümkün olduğunca en doğal haliyle sergilediğini b elirterek, “İtalya’da ve dünyada İkinci Dünya Savaşı sonrası ile ivme kazanan toplumsal gerçekçilik edebiyattan sinemaya tüm sanat akımlarını etkiledi. Çektiğim fotoğraflarda toplumsal gerçekçiliğe önem veriyorum. Eğitim ve kültür toplumların gelişmelerinde en önemli etkendir” dedi.

MURAT SARAÇ KİMDİR ?

1968 Kuşadası doğumlu Murat Saraç, “Arte Mission” fotoğraf grubunu kurdu. Saraç’ın bazı fotoğrafları uluslar arası dergi ve turizm firmalarının kataloglarında yer aldı. Çeşitli kurum ve kuruluşlarda saydam gösterileri gerçekleştirdi. Fransız Kültür Merkezinde “Umuda Dair”, İtalyan Kültür Merkezinde “Denize Adadan Yaşamlar” sergilerini açtı. 1991’te başladığı fotoğraf serüveninde üçüncü kişisel sergisini Turizm Haftası için Kuşadası’nda gerçekleştiriyor. 

 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg