Didim Belediye meclis Üyesi Ahmet Turan Özdemir, Van’da yaşanan depremin ardından Didim’deki tesislere yerleştirilen depremzedeleri ziyaret ederek gıda yardımında bulundu. Daha önce kendi imkânları ile evlere yerleşen depremzedelere yatak, yorgan, ocak, tüp ve çeşitli yardımlarda bulunan Özdemir, Demiryol İş Tesislerinde kalan depremzedeleri ziyaret ederek çay ve şeker yardımında bulundu. Vanlı depremzedelerin ilçede misafir olduğunu hatırlatan Özdemir “Didim’i sadece turizm anlamında değil bu şekilde de hafızlara iyi bir yer olarak kazımalıyız. Evlerimize misafir geldiğinde nasıl davranıyorsak aynı özveri ve alakayı bu hemşerilerimize de göstermemiz gerek. Bu şekilde yaşadıkları kötü olayların etkisinden daha hızlı çıkabilir ve Didilme ilgili iyi izlenimler sağlarlar” dedi.
Vanlı depremzedelerin iyi şekilde ağırlanması için herkese büyük görev düştüğünü belirten Özdemir, sahibi olduğu Kum Ocağında çalışmak üzere 1 aşçı, 1 şoför ve 1 operatör olmak üzere 3 depremzedeye de iş sağladı.
Tesislerde çocuk ve kadınlarında sıkıntılarını dinleyen ve yardımlarının devam edeceğini belirten Özdemir “Yaşanan olayın bizlerinde başına gelmeyeceğinin garantisi yok. Toplumsal vicdan zorlukları el ele vererek aşmayı gerektirir, ben Didimli iş adamlarının ve Didim halkının depremzede kardeşlerimizi en iyi şekilde misafir edeceklerine inanıyorum” dedi. 

20111223ay499380_02.jpg