AYDINPOST HABER SERVİSİ-Aytepe Anfi Tiyatro"da gerçekleştirilen konsere Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu şehir dışında olması dolayısıyla katılmazken, Koro Şefi Özcan Yılmaz yaptığı konuşmayla Başkan Çerçioğlu"nun sanata verdiği önemi anfi tiyatroyu dolduran türkü severlere anlattı. Konsere Belediye Meclis Üyeleri, CHP İl Başkanı Tunç Aytur ve belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldılar.

Aydın Belediyesi THM Korosu Şefi Özcan Yılmaz, “2006 yılında oluşturulan koromuz gerçek kültürümüz olan türkülere hizmet etmeye devam etmektedir. Aydın"da sanatı ilke edinmiş ve kendi deyimiyle "Aydın"ı Sanat Kenti" yapmayı hedeflemiş olan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bu şehrin insanının güzel şeylere layık olduğunu ifade etmiştir. Genç ve dinamik Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu göreve geldiği ilk günden beri bu amaçla sanat topluluklarımıza büyük destek vermektedir. Kendisine bu bağlamda Aydınlık Türkiye"nin Aydın"da yaşayan Aydın insanları olarak teşekkürü bir borç biliyoruz.” şeklinde konuştu.

İki bölüm halinde gerçekleştirilen konserde Aydın Belediyesi THM Korosu çeşitli yörelere ait 26 türkü seslendirirken Aydınlı türkü severlerden büyük alkış aldı. Bazı vatandaşlar hareketli türkülerde oynayarak keyifli bir gece geçirdiler.