AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Aydınpost'un yayınladığı haberde yer alan "Atay, Ankara"da Aydın Belediyesi hakkında önemli gelişmeler yaşandığını bunu da kamuoyuyla kısa sürede paylaşacaklarını ifade etti" sözlerine açıklama getirdi.

Başkan Atay yazılı olarak yaptığı açıklamada, "Aydında yapılacak olan yatırımlar ile ilgili önümüzdeki günlerde önemli gelişmelerin olacağı ve bu gelişmelerin Aydın Belediyesini de ilgilendirdiği şeklinde tarafımdan ifade edilmiştir.

Konunun detayı şu şekildedir. Tüm halkımızın da malumu üzere ilimizin en büyük problemlerinden biri Şehir içi trafik sorunu ve dolayısı ile çevre yolunun yapımıdır. Aydın Belediyesi bu sorunun çözümüne yönelik bugüne kadar hiçbir adım atmamıştır.
Teşkilatımızın yakın takibi ve milletvekillerimizin yoğun çabası sayesinde Aydın Çevre yolunun yapımı Karayollarının 2011 yatırım programına alınmıştır. Halkımıza hayırlı olsun. Aydın halkı İktidarımız sayesinde bu dertten kurtulacaktır. Çok yakın bir tarihte Karayolları genel müdürlüğü tarafından gerekli ihaleler yapılacaktır. İlgili belediyelerin 18. madde uygulamaları yapması sonucunda Aydın halkı çevre yoluna kavuşacaktır. Eğer 18.madde uygulaması yapılamaz ise yatırım programında olmadığı halde kamulaştırma yapılarak çözüme gidilecektir.

İfade edilmek istenen tamamen bundan ibarettir. Tüm halkımıza saygıyla duyurulur" dedi.