Akbük"ün tek camisi olan ve özellikle yaz mevsiminde cemaatin çok kalabalık oluşu nedeniyle yetersiz kalan, namaza gelen cemaatin ise, avluda namaz kılması sebebiyle gelen taleplere cevapsız kalmayan Akbük Belediyesi güneşten korunması amacıyla cami avlusuna bir şadırvan ve gölgelik kazandırdı.
Akbük"ün tek camisi olması sebebiyle özellikle yazın kalabalıklaşan cemaatin yer sorununda dolayı cami avlusunda namaz kılması ve sıcaktan etkilenmesi sebebiyle cemaat şikayetlerini Belediye"ye bildiren İlçe Müftülüğü başvurusu kayıtsız kalmadı. Akbük Belediyesi bu şikayetlerin sonunda cami avlusunda bulunan şadırvan kaldırılarak kenara alırken yerine daha modern bir şadırvan kazandırdı. Yine cami avlusuna demir konstrüksiyonlarla açılıp kapanan tekerlekli gölgelikler yaptırarak cemaatin rahat ve gölgede namaz kılmasına olanak sağlayan eklentileri yaptırıldı.
Yapılan yeni gölgelik ve şadırvanla ilgili olarak konuşan cami cemaati; “Bu hizmet çok güzel oldu. Cuma günleri çok kalabalık oluyor ve cemaat güneşte kalıyordu. Belediye Başkanımızdan ve hayır severlerden Allah razı olsun” diyerek memnuniyetlerini belirttiler.
Didim Müftüsü Celil Karaca ise, “Belediye Başkanımız, isteklerimize her zaman olumlu katkıda bulunmuştur. Her ne zaman bir istek ile kendisine geldiysek isteğimizi yerine getirmiş ve destek olmuştur. Kendisine gösterdiği yardım ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.
Gölgeliklerin üzerine döşenen hasırların ise bir hayırsever tarafından yaptırıldığı öğrenildi. iha