Bugün toplanan Aydın Belediyespor güreş takımı encümen salonunda Beleidye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile tanışıp, kamuoyuna tanıtıldı.
Spor"un diğer branşlarında ve güreşte Aydın"ı en iyi şekilde temsil etmek, ata sporu olan güreşi yaşatmak için belediye bünyesinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Telekom İl Müdürü Serdar Korkusuz"un katkılarıyla Aydın Belediyespor Başkanı Süha Bayırlı başkanlığında 13 kişilik Güreş Takımı oluşturuldu.

Güreş takımı Bayram Özdemir, Halil İbrahim Erciyes, Erkan Dündar, Ahmet Göze, Ali Mülayim, Selahattin Güngör, Medeni Atalay, Turgay Çiftçi, Yusuf Alemdar, Yücel Ünsal, Abdülselam Turgut, Mertcan Akkuzu, Sezgin Çavuşoğlu isim sporculardan oluşurken, takımın antrenörlüğünü de Salih Yılmaz ile Mehmet Özal yapacak. Aydın Belediyespor"un Güreş Takımı 01-03 Ocak 2010 tarihleri arasında İzmir"de yapılacak Türkiye Şampiyonası"na katılacağı bildirildi.

Sporculardan İzmir"de katılacakları Türkiye Şampiyonası"ndan madalya beklediklerini dile getiren Başkan Çerçioğlu, hedeflerinin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup hem spor yaptırmak, hem de güreşte yanlarında olduklarını göstermek olduğunu söyledi. Aydın Belediyespor olarak diğer spor dallarında yakaladıkları başarıları güreşte de yakalamayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Tüm çocuklarımıza bu sporu sevdirmemiz gerekiyor. Olimpiyatlarda madalya kazanmak adımıza duyurabilmek için önce onlara bir altyapı oluşturmamız gerekiyor. Buradan tüm ailelere sesleniyorum. Çocuklarını sevdikleri bir spor dalını yapmaya teşvik etsinler. Eğer bir çocuk sporla uğraşıyorsa, kötü alışkanlıklardan uzak durarak vatanına ve milletine hayırlı bir evlat olarak yetişir” dedi.

Tanışma toplantısında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker de, “Çocuklarımız şampiyonlarla birlikte bu sporu öğrenecekler. Önlerindeki bu güzel örnek onları ata sporuna karşı şevklendirecektir. Bu ortamı sağlayan Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu"na çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte Aydın"ı güreşte bir simge haline getireceğiz” diye konuştu.

13 sporcunun yer aldığı takımın tamamı grekoromen güreş stilinde güreş yaparken, her sıklette iki sporcu bulunuyor./iha