Pazarcık Belediyesi'nin 39 bin liralık elektrik borcunu ödenmemesi üzerine AKEDAŞ, içme suyu kuyularının elektriğinin kesti. Geçen perşembe gününden beri elektriklerin kesik olduğu bölgede kuyulardan su pompalanması durdu. 4 gündür susuzluk çeken Pazarcık'da halk belediye binasına yürüyerek yetkililerden bilgi aldı.

Hükümet konağı önünde toplanan kalabalık daha sonra AKEDAŞ binasına gitti. Yolda 'kahrolsun AKEDAŞ' diye slogan atan vatandaşlar AKEDAŞ binası önünde oturma eylemi yaptı. MHP İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Kaykı, 9 Mart Cuma günü Pazarcık Belediyesi'ne ait su kuyularının elektriklerinin kesildiğini belirterek yetkililere sitem etti. Kayki, "Özelleştirilen AKEDAŞ peşkeş çekilerek toplumun ihtiyacı olan suyun kesilmesi ve tüm Pazarcık halkının cezalandırılması ancak basit toplumlarda mümkündür. Türkiye'de tüm belediyelerin borçları vardır. Günü geçen 39 bin TL para için halkın çektiği sıkıntı umarım AKEDAŞ yetkililerini mutlu etmiştir. Yani belediye şimdi 1 ay su parası yatırmazsa Pazarcık susuz mu kalacak? Her şeyin para olmadığı insani değerlerin hiçe sayıldığı toplumu germenin kimseye fayda sağlamadığını bu tür küçük beyinler anlamaz. Pazarcık halkı, hakkını sonuna kadar savunacaktır." dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınan AKEDAŞ yetkilileri ise belediyenin borcunu ödemesi halinde elektriğin verileceğini belirtti.