Sabah saatlerinde sokak üzerinde bulunan esnafların işgaliye yerlerinin daha önce izin verilen mesafeden 1 metreye düşürülmesi kararı zabıta ekipleri tarafından esnafa uygulatıldı. Durumdan şikayetçi olan esnaf durgun olan işlerinin bu uygulamayla daha da kötüye gitmesinden endişe duyduklarını dile getirdiler.
Aydın Belediyesi tarafından yağcılar içinde bulunan dükkanlarının önündeki işgal ettiği yerlerin 1 metreye düşürülmesi kararı bu sabah uygulamaya konuldu. Aydın Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından esnaflardan tezgahların 1 metreye düşürmesi istenmesi üzerine önce şaşkına dönen esnaf, daha sonra zorunlu olarak tezgahlarını istenilen boyuta çekmek için çalışma başlattı. Kimi esnaf tezgahını toplarken, kimi esnaf tezgahtaki mallarını üst üste yığarak işgaliye yerini istenilen ölçüde geriye çekti. Esnaftan dükkanların önündeki gölgelik ve tentelerin dahi 1 metreye çekilmesi istenmesi esnafı iyice çileden çıkardı.
Alınan karardan memnun olmayan esnaflar zorunlu olarak zabıtanın talimatına uyduklarını belirterek, sokak içerisinde işgaliye yerlerinin 1 metreye düşürülmesi yerine daha önce olduğu gibi sokağın trafiğe kapatılmasını istediler. Sokak içerisinde deri malzemeleri satan Binnur Kaygısız isimli esnaf, alınan karardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek kararı bozdurmak için gerekirse esnaftan imza toplayacaklarını söyledi. Seçim döneminde hiç kimseye rahatsız etmeyen tezgahların seçim sonrasında birilerini rahatsız etmesine anlam veremediklerini ifade eden Binnur Kaygısız, “Yağcılar içi caddesi üzerinde İlhami Ortekin"in belediye başkanlığı döneminde dükkan önü işgaliye yerlerinin su arıklarına kadar gelebileceği bildirildi. Biz de bu doğrultuda tezgahlarımızı büyüttük. Şimdi ise bizlerden tezgahlarımızı 1 metreye kadar çekmemiz isteniyor. Bu karardan memnun değiliz ama kararı uygulamaktan başka çaremiz yok. Fakat bu karara boyun eğmeyeceğiz. Ne gerekiyorsa yapacağız. Gerekirse Belediye"nin halk gününe katılırız. Ya da yağcılar içi esnafı olarak imza toplayıp, başkana iletiriz. Bu uygulama yerine daha önce olduğu gibi sokağı trafiğe kapatsınlar. Zaten işlerimiz durgun, dükkan önünde halkın beğenisine sunduğumuz ürünleri bundan sonra sunamayacağız. Bu da işlerimizi olumsuz etkiler” şeklinde konuştu.
Belediye tarafından alınan karara tepkili olmalarına rağmen zabıta ekiplerine zorluk çıkarmadan kendilerinden istenilenleri yerine getiren esnaf, kendilerinin zabıtayla hiç bir sorunlarının olmadığını sorunun kararı alanlarla olduğunu ifade ettiler.