800 hanede 2 bin kişinin yaşadığı Doğantarla beldesi, belde belediyesinin elektrik dağıtım şirketine olan elektrik borcunu ödeyemediği için susuz kaldı. Beldenin su ihtiyacı belediyeye ait depodan sağlanırken, elektrik olmadığı için beldeye su verilemiyor. Belediyenin işçilerine de 17 aydır maaş vermediği iddia edildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Doğantarla Belediye Başkan Vekili Gazi Aday, belediyenin İller Bankası'na 3 milyon 897 bin lira borcu bulunduğunu belirterek, gelen ödeneklerin bu borca kesildiği için zor durumda kaldıklarını söyledi. Elektrik dağıtım şirketine daha önceden bir borç bulunduğunu ve yapılandırma hakkı kullanılarak borcun taksitlendirildiğini dile getiren Gazi Aday, "Ancak taksitleri de ödeyemediğimiz için elektriğimizi kestiler. Beldenin su ihtiyacı belediye elektriğine

bağlı arıtma tesisinden sağlanıyordu. Ancak borçtan dolayı elektriğimiz kesilince beldeye su veremez olduk. Durumu Aksaray Valiliğine bildirmek için bile vatandaşlardan para toplayıp belediyenin aracına yakıt alabildik" dedi.

Susuz kalan belde halkı duruma tepki gösterdi. Şu an yurt dışında bulunan belediye başkanı Mustafa Oymak'ı suçlayan belde sakinleri, belediyenin birçok konuda icralık olduğunu ve hiçbir hizmet üretmediğini iddia etti. En kötü durumun ise temel ihtiyaçları olan suyun kesilmesi olduğunu ve bunun ilk kez yaşanmadığını anlatan vatandaşlar, beldeliklerinin düşürülerek mahalle olarak Aksaray merkeze bağlanmak istediklerini söylediler.

haber7.com